Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών

Με τις ευχές όλων και με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε επισήμως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου).
Με την παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολου Φάκκα, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ-μεΑ «Ανατολή» Αναστασίας Τσιμπρή, του προσωπικού, γονέων και μαθητών, τελέστηκε ο Αγιασμός, από τον ιερέα π. Κυριάκο Χατζηδήμου.
Ο υπεύθυνος του Κέντρου, Κοινωνικός Λειτουργός Πρόδρομος Ασταρτζής, αφού καλωσόρισε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο του προσωπικού για την επίτευξη των στόχων του ΚΔΑΠ-μεΑ και ευχαρίστησε τον Δημοτική Αρχή Πέλλας, αλλά και όλους τους  συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εδώ και χρόνια στο Κέντρο.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά και αναφέρθηκε στη συνεχή και ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής στο Κέντρο, αλλά και στην άρτια συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Σύλλογο Γονέων, του οποίου το έργο εξήρε. Παράλληλα, υποσχέθηκε να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, του προσωπικού και των γονέων των παιδιών για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ, Απόστολος Φάκκας, στον χαιρετισμό του επισήμανε την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την άριστη λειτουργία του ΚΔΑΠ-μεΑ, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία που ξεκίνησε πέρσι με το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο. Τόνισε ότι  θα και φέτος θα βρίσκεται στο Κέντρο καθηγητής του Ωδείου για την καλλιέργεια της μουσικής Παιδείας των μαθητών του ΚΔΑΠ-μεΑ. «Η Δημοτική Αρχή και η επιχείρηση με τους συνεργάτες της θα βρίσκονται συνεχώς κοντά στα παιδιά και στους γονείς για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους», κατέληξε.
Τέλος, για τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ-μεΑ «Ανατολή» αλλά και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του, μίλησε η Πρόεδρός του ΔΣ Αναστασία Τσιμπρή, η οποία αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και την ΔΗΚΕΠΑΠ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και χορηγούς που συμβάλλουν εμπράκτως στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου. 
Το ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών
Το Κέντρο, που για ακόμη μια χρονιά είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, δέχτηκε για φέτος και νέους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο διάθεση για δημιουργία, επιστημονική υποστήριξη και στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑΠ ανήκει στις επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί καθημερινά περισσότερα από 25 παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης.
Το ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, στην πολυετή λειτουργία του (από το 1998) έχει κερδίσει την αγάπη του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Πέλλας και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή εθελοντών σε όλες τις δραστηριότητες, αλλά και από τους χορηγούς που μόνιμα πια συνδράμουν στην λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: