Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Όλυμπος Αψάλου (0-1)2-1. Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της Αψάλου ανεβαίνοντας τον "Όλυμπο"

Με αρκετές σημαντικές απουσίες, με το άγχος της πρεμιέρας, με κακή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με ψυχή, πίστη και πάθος κι ένα «σπαθάτο» φάουλ του Μπρατσούδη, ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε το «γόρδιο δεσμό» του πειθαρχημένου, στιβαρού και αξιόμαχου Ολύμπου, ξεκινώντας νικηφόρα το φετινό πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας που ήταν κακή σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, βραχυκυκλωμένη, άνευρη, απείθαρχη και με μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της, δεν δημιούργησε καμία καθαρή ευκαιρία προσφέροντας αντίθετα αφορμές και φιλοδοξίες στην πειθαρχημένη και καλοστημένη Άψαλο, να διεκδικήσει πολύ περισσότερα απ' όσα υπολόγιζε πριν το παιχνίδι. Η Άψαλος που κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου, προειδοποίησε αρχικά με ένα σουτ εντός περιοχής και λίγο πλάγια του Καραπατάκη που βρήκε την εξωτερική πλευρά του τέρματος του Μανίκου, έπειτα μ' ένα δυνατό συρτό απευθείας φάουλ εκτός περιοχής του Αθανασιάδη που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Πέλλας(βίντεο), πριν φτάσει να προηγηθεί στο σκορ στο 40' με μια υποδειγματική ομαδική αντεπίθεση και ιδανική τελική εκτέλεση του Φαφούτη μέσα από την περιοχή. Η Πέλλα ανήμπορη  να αντιδράσει και πλέον πιο νευρική και περισσότερη αγχωμένη, δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει το τέρμα του Καραϊσαρίδη, κι έδειχνε να χρειάζεται να ανέβει τον «Όλυμπο» για να γυρίσει αυτό το παιχνίδι. Δύο πολύ δυνατά σουτ του Ζούζουλα από μακρυνή απόσταση που βρήκαν σε πλήρη ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και μία επικίνδυνη σέντρα του Μπρατσούδη που δεν πρόλαβε ο Ρέκος στο ύψος της μικρής περιοχής, καταγράφονται ως οι πιο αξιόλογες φάσεις του ημιχρόνου για τους γηπεδούχους. Από το γκολ και έπειτα ούτε η Άψαλος έδειχνε επικίνδυνη και οι όποιες προσπάθειές της παρέμεναν ατελείς, απλά με ψυχραιμία και σύνεση, διαχειριζόταν άριστα και εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.
Το ίδιο προσπάθησαν να πράξουν οι φιλοξενούμενοι και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως πλέον η Πέλλα, που μπορεί να μην έπιασε καμιά σπουδαία απόδοση, ήταν πιο ζωντανή και παθιασμένη κερδίζοντας πολύ περισσότερες μονομαχίες κυρίως στην μεσαία γραμμή, μεταφέροντας την μπάλα πιο συχνά στα καρέ του Καραϊσαρίδη. Έτσι σε μια φάση διαρκείας στο 55', με περίσσιο πείσμα ο Μεταξάς που είχε περάσει ως αλλαγή στο 46', κερδίζοντας όλες τις κόντρες κατάφερε να στείλει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στους μέχρι τότε καταρρακωμένους γηπεδούχους να κερδίζουν κατά κράτος τις περισσότερες μάχες, όχι όμως και το απαραίτητο καθαρό μυαλό, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ορθόδοξα και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο τέρμα της Αψάλου. Η μπάλα έφτανε συχνά στην περιοχή Καραϊσαρίδη, αλλά ευκαιρίες δεν καταγράφονταν. Ένα απλωμένο χέρι αμυντικού σε κεφαλιά του Πλιόγκα για το οποίο η Πέλλα ζήτησε δικαίως πέναλτι αλλά δεν το είδε ή το θεώρησε ακούσιο ο κ. Τρυψιάνης, ένα συρτό σουτ του Μεταξά που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Αψάλου και μια φάση διαρκείας με τους αμυντικούς να απομακρύνουν την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος, ήταν η κατά κάποιον τρόπο θετική επιθετική συγκομιδή των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Μ' αυτά και μ' αυτά και με την Άψαλο να αδυνατεί να απειλήσει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο εκτός από κάποια ανούσια στημένα φάουλ και κόρνερ και κυρίως να προσπαθεί να παίξει με το χρονόμετρο, φτάσαμε στο 85' όταν ο Μπρατσούδης μετά από προσωπική ατομική προσπάθεια, κέρδισε φάουλ ένα περίπου μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή από αντικανονικό μαρκάρισμα αμυντικού της Αψάλου. Το φάουλ εκτέλεσε ο ίδιος με εξαιρετικό χτύπημα στο παραθυράκι του τέρματος του «μαρμαρωμένου» Καραϊσαρίδη(βίντεο), πετυχαίνοντας το 2-1 μέσα σε πανηγύρια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου! Το τελικό σφύριγμα μετά από 6 «παγωμένα» λεπτά καθυστερήσεων, βρήκε την Πέλλα λυτρωμένη νικήτρια και την φιλότιμη Άψαλο, απογοητευμένη και ηττημένη να φεύγει με άδεια χέρια.
Η Πέλλα σήμερα ήταν αδιόρθωτα κακή παρά τις αλλαγές, τις παραινέσεις και τις φωνές του προπονητή της, κι αν κέρδισε το παιχνίδι το οφείλει κατά πρώτο λόγο στην τύχη και κατά δεύτερο σε 3-4 ποδοσφαιριστές της που προσπάθησαν περισσότερο και για τους υπόλοιπους που υστέρησαν. Φυσικά δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα με ότι είδαμε, αφού η λειψανδρία των τελευταίων προπονήσεων, ήταν φυσικό να έχει αντίκτυπο μέσα στο γήπεδο, στην συνοχή, και την απόδοση. Στα θετικά καταχωρούμε την αντίδραση και ανατροπή για ακόμα ένα παιχνίδι -όπως κι αν βγήκε αυτή-, φέρνοντας τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα αρνητικά δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε, ότι με εμφανίσεις ανάλογες της σημερινής «αυτοπροσδιορίζεσαι» αγωνιστικά, ταυτοποιείσαι, τοποθετείσαι εκεί που σίγουρα ούτε φαντάστηκες, ούτε θα ήθελες να είσαι, κι εκεί που ούτε οι άλλοι θέλεις να σε τοποθετούν...
Η Άψαλος με την καλή της εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε αρκετά αξιόμαχη και σίγουρα δικαιούνταν περισσότερα σήμερα, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που τον είχε φέρει για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στα μέτρα της και δεν την απειλούσε ιδιαίτερα. Ο Όλυμπος έδειχνε πραγματικό βουνό, για έναν Μέγα Αλέξανδρο που σε καμία περίπτωση σήμερα δεν ήταν "Μέγας". Ένας τρόπος υπήρχε να χάσει σήμερα, κι αυτός δεν ήταν άλλος από την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπρατσούδη... Αν δεν έμπαινε αυτό και μ' αυτόν τον τρόπο, δεν ξέρω αν θα βλέπαμε άλλο τέρμα στον σημερινό αγώνα από τις δύο ομάδες, ακόμα και μέχρι τα μεσάνυχτα να διαρκούσε αυτός!
Οι δύο ομάδες βοήθησαν με το δυνατό αλλά καθαρά αθλητικό παιχνίδι και την άψογη συμπεριφορά τους την διαιτητική τριπλέτα, να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα.
➤Την επόμενη Κυριακή η ομάδα μας υποδέχεται στην Πέλλα τον Παλιό Μυλότοπο στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α1.
➤Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού Χάρη Ουρουμίδη, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Δόξα Π. Μυλοτόπου, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με τον Εθνικό Γιαννιτσών στην Α1 ερασιτεχνική.
➤Πολλές και θερμές ευχαριστίες από την Δ.Ε. του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, προς το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσ/νίκης, για την παρουσία και τις υπηρεσίες τους στο σημερινό παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά διαχρονικά, που ερασιτεχνική ομάδα του νομού μας διαθέτει στο γήπεδο 4μελή ομάδα πρώτων βοηθειών με όλο τον απαραίτητο για κάθε περίσταση εξοπλισμό!
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Δεληπαναγιώτης 90'), Χαχαμίδης, Παπαγεωργίου(Μεταξάς 46'), Ρέκος Β.Ι.(Στάγκος 65'), Σιταράς(Σιάγκας 85'), Ζούζουλας.
Όλυμπος Αψάλου(Μυλόπουλος): Καραϊσαρίδης, Σταυρουλάκης, Τσολερίδης Σ., Γρηγοριάδης, Αθανασιάδης(Μητιτανίδης 90'), Μανελίδης, Καραπατάκης, Γιάνκου, Muzhaqi(Σιδηρόπουλος 75'), Τσολερίδης Θ., Φαφούτης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: