Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Δόξα Μανδάλου - Μ.Α. Πέλλας (2-1)4-2. H πέραν του δέοντος «γενναιοδωρία» έφερε τον πρόωρο αποκλεισμό

Πρόωρος και δίκαιος αποκλεισμός για την ομάδα μας σήμερα στον θεσμό του κυπέλλου, αφού παρά την εντυπωσιακή υπέρβαση που επιχείρησε και πέτυχε προσωρινά, στο τέλος εμφανίστηκε υπέρμετρα «γενναιόδωρη» και χάρισε την πρόκριση στην όχι καλύτερη αλλά πιο αποτελεσματική και κυνική Δόξα Μανδάλου.
Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο με 2-0, βάζοντας τις βάσεις φαινομενικά για μια εύκολη επικράτηση και πρόκριση. Το πρώτο γκολ προήλθε μετά από ένα ασθενικό πλάγιο σουτ του Αναστασιάδη και μια σχεδόν ταυτόχρονα σφοδρή πτώση δέντρου δίπλα από το τέρμα του Μανίκου και το δεύτερο με τον ίδιο σκόρερ, από μία ευγενική προσφορά της ανεξήγητα αιφνιδιασμένης αμυντικής μας γραμμής. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, αφού η Πέλλα όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με καλή κυκλοφορία, έφτανε απειλητικά στην περιοχή των γηπεδούχων. Μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Βασιλάκογλου, ο Ρέκος με διπλή προσπάθεια στο 25', μείωσε το σκορ σε 2-1 και ξανάδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Πέλλα εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και έχοντας την κατοχή, έψαχνε για την ισοφάριση. Κάτι που όμως δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει προηγούμενους του γηπεδούχους με σκορ 2-1.
Στο δεύτερο και στο ξεκίνημά του, υπήρχε μία ισορροπία στο γήπεδο, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στην μεσαία γραμμή, αλλά η Πέλλα και πάλι φαινόταν αγωνιστικά πιο «ορθόδοξη» και πιο προσανατολισμένη. Ένα κερδισμένο φάουλ εκτός περιοχής υπέρ της Πέλλας στο 55' και μια αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση από τον Μπρατσούδη(βίντεο), έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Μια δεύτερη εκτέλεση από τον ίδιο παίκτη λίγα λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να να επιφέρει την πλήρη ανατροπή, αλλά ο Ακριτίδης αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα(βίντεο). Κι ενώ η Πέλλα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι και αγωνιστικά και ψυχολογικά, ήρθε ένα ακόμα παιδαριώδες λάθος σε μια εύκολη φάση για την άμυνά μας, με τον Καραδήμο να το εκμεταλεύεται ιδανικά και ξαναδίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Προβάδισμα που εμφανώς αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, που δεν έδειχναν ικανοί για νέα αντεπίθεση, κι έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους που πλέον ήταν πιο μεθοδικοί και διαχειρίζονταν καλύτερα το παιχνίδι και τον χρόνο. Παράταυτα ακόμη μία απειλή που ήταν και η τελευταία ουσιαστικά για την Πέλλα στον αγώνα, όταν ο Ζούζουλας εκτέλεσε τεχνικά και έξυπνα φάουλ, αλλά ο Ακριτίδης αντέδρασε σωστά και αποσόβησε από το «παραθυράκι» του(βίντεο), την εκ νέου ισοφάριση. Η σειρά της Δόξας να απειλήσει το τέρμα του Μανίκου, στο σουτ όμως του Τσιλογλανίδη, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Κι ενώ το Μάνδαλο έπαιζε με το χρόνο και η Πέλλα αδυνατούσε να βγει και να δημιουργήσει σωστά προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα ακόμα δώρο της άμυνας των φιλοξενουμένων, έδωσε την ευκαιρία στον Καραδήμο με κοντινό σουτ να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι, γράφοντας το 4-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Πέλλα σήμερα που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα έχοντας τις αρχικές σημαντικές απουσίες της, την απουσία κάποιων παικτών από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας, τους τραυματισμούς και τις αναγκαστικές αλλαγές που της προέκυψαν στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά και τις διακυμάνσεις στην απόδοσή της με το καλύτερο της διάστημα να καταγράφεται στο πρώτο ημίχρονο μεταξύ 15'-45', κρατάει μόνο την θετική της αντίδραση και ανατροπή όταν βρέθηκε από πολύ νωρίς στο καναβάτσο, σε μια έδρα αρκετά δυνατή και υπολογίσιμη. 
Η Δόξα πήρε απόλυτα δίκαια την πρόκριση, αφού διαχειρίστηκε και εκμεταλεύθηκε άριστα με την εμπειρία και την κυνικότητά της τα δικά μας τραγικά αμυντικά λάθη, αλλά γενικότερα μπορούμε να πούμε, ότι πιο πολύ «τρόμαξε» η αιφνίδια πτώση του δέντρου πίσω από το τέρμα του Μανίκου στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, παρά η αγωνιστική της εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο. Απλά πήρε μετά χαράς και ανακούφισης, τα «δώρα» που η δική μας ομάδα σήμερα απλώχερα της πρόσφερε... Όχι ιδιαίτερα καλή και φιλόξενη η συμπεριφορά του προπονητή των γηπεδούχων προς τον προπονητή και τους παίκτες μας, σε πλήρη αντίθεση μ' αυτή της διοίκησης της Δόξας που για ακόμη μία φορά ήταν άψογη.
Χωρίς σοβαρά λάθη διαιτητής και δεύτερος βοηθός, με τον πρώτο μάλλον να μην μπορεί να σταθεί ακόμα σε παιχνίδια της Α1 αφήνοντας με παράπονα και τις δύο ομάδες. 
Την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα μας φιλοξενεί στην Πέλλα για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, τον Όλυμπο Αψάλου.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Ακριτίδης, Σαββίδης Α., Τζούρτζος, Τσελεπής, Μαυρομάτης, Τόπκας, Πίττας, Καραδήμος, Τσιλογλανίδης(Παντελίδης 90'), Πετρίδης(Βασιλειάδης 79'), Αναστασιάδης(Κουτρούμπαλος 46').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Σιαματάς, Πλιόγκας(Σιάγκας 63'), Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Τοπάλης(Παπαγεωργίου 73'), Χαχαμίδης, Ρέκος Β.Ι.(Μεταξάς 79'), Σιταράς, Ζούζουλας.

Στα άλλα δύο σημερινά παιχνίδια κυπέλλου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-1
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 0-1 






























Δεν υπάρχουν σχόλια: