Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων σε Κύπελλο, Γ' Εθνική και Μπαράζ ανόδου

Με τους Προμάχους να αφήνουν εκτός κυπέλλου την Αναγέννηση Γ. και τις Νίκη Καλής που νίκησε με ανατροπή και Δόξα Μαυροβουνίου που κατάφερε να κάνει ντέρμπι ένα δικό της παιχνίδι, να παίρνουν το εισιτήριο έστω και δύσκολα για την επόμενη φάση, ολοκληρώθηκαν οι σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Στον αγώνα του Μελισσίου, παραβρέθηκα και παρακολούθησα «ιδίοις όμασι» έναν αρκετά ενδιαφέροντα αγώνα.  Εισιτήριο για στην Α' κατηγορία εξασφάλισε με τη νίκη της και η Άρνισσα σήμερα, σε αγώνα μπαράζ στο ουδέτερο του Ριζαρίου.
Τέλος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ο απολογισμός ήταν μία νίκη και μία ισοπαλία για τους δύο εκπροσώπους του νομού μας Αλμωπό Αριδαίας και Εδεσσαϊκό. Τη νίκη πέτυχε απόλυτα δίκαια εκτός έδρας στη Νεάπολη ο Αλμωπός, ενώ ο Εδεσσαϊκός που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα της Έδεσσας, κι έχανε τις ευκαιρίες σημαδεύοντας τα δοκάρια, κατάφερε να «σώσει» μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας. Ντεμπούτο στην Γ' Εθνική και για τρία δικά μας παιδιά, αφού ο Κούμπους ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα, ενώ Μπουράκης και Ιωσηφίδης αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγές.
Κύπελλο Ερασιτεχνών: Δόξα Μελισσίου - Δόξα Μαυροβουνίου (0-2)1-2
Σ' ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι στο Μελίσσι, η Δόξα Μαυροβουνίου ήταν η δίκαιη νικήτρια της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, κυριάρχησαν και κατάφεραν να πάρουν καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Καρυπίδη(15',40'), ενώ έχασαν επίσης ακόμη 3-4 πολύ καλές ευκαιρίας να καθαρίσουν την νίκη και την πρόκριση, με πρωταγωνιστές τους Καρυπίδη, Μπουρνάζη, αλλά και το τερματοφύλακα των γηπεδούχων Βασιλειάδη. Οι μέτριοι γηπεδούχοι κατέγραψαν στο πρώτο ημίχρονο, μόλις ένα εξαιρετικό σουτ του Σιδηρόπουλου που κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καμπαλή.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Μαυροβούνι φάνηκε να «κάθεται» πάνω στο σκορ σχετικής ασφαλείας του ημιχρόνου, παίζοντας λίγο πιο πίσω και ψάχνοντας την κόντρα στη αναγκαστικά πιο ανοιχτή άμυνα των γηπεδούχων. Το Μελίσσι αν και δεν είχε πολλούς τρόπους να απειλήσει παρά τις αλλαγές, προβλημάτισε το καλύτερο μέχρι τότε Μαυροβούνι, αφού κέρδιζε πλέον πιο πολλές μπάλες στην μεσαία γραμμή και πλησίαζε πιο συχνά την περιοχή του Καμπαλή. Κι ενώ οι αντεπιθέσεις και τα σουτ των φιλοξενουμένων, έπεφταν πάνω στο εξαιρετικό Βασιλειάδη, ήρθε το 80ο λεπτό μετά από οργανωμένη επίθεση του Μελισσίου και πάσα ακριβείας του Σιδηρόπουλου στο Μαμή, ο τελευταίος με κοντινό σουτ μείωσε το σκορ κι έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων μέχρι το τέλος, το Μαυροβούνι που ήταν καλά οργανωμένο αμυντικά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κι έτσι έφτασε στη νίκη-πρόκριση.
Το Μελίσσι αγωνίστηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αγωνιζόταν και πέρυσι και μάλλον με το ρόστερ που διαθέτει δεν μπορεί να παίξει κάτι διαφορετικό, με την μόνη διαφορά, ότι φέτος ο παίκτης «βαρόμετρο» δείχνει να είναι ο Σιδηρόπουλος, ενώ πέρυσι ήταν ο Χαρμάνας. 
Το Μαυροβούνι που επίσης δεν έχει να κρύψει και πολλά πράγματα, φέτος σε αντίθεση με πέρυσι δείχνει πιο γεμάτο και συμπαγές σε όλες τις γραμμές και με αρκετά μεγάλο και αξιόπιστο βάθος. Η μπάλα περνάει και κυκλοφορεί από την μεσαία γραμμή όπου δεσπόζει η φυσιογνωμία του νεαποκτηθέντα ημαθιώτη μέσου Γιαουτζή, με πολύ κίνηση, καλά μαρκαρίσματα και σωστές πάσες, ενώ επιθετικά η οξυδέρκεια και ταχύτητα του Καρυπίδη είναι σημεία αναφοράς.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα, με τον κ. Ατζαμιδάκη να δίνει κυριολεκτικά ρεσιτάλ.

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γ. 2-0
Μ.Α. ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ - ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ 2-3
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 1-2
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ 2-2
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 1-3
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μ.Α. ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ 2-0














Δεν υπάρχουν σχόλια: