Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Τα αποτελέσματα των σαββατιάτικων αγώνων στην ΕΠΣ Πέλλας

Το μεγάλο ντέρμπι της Νέας Τραπεζούντας με νικήτρια τη Δόξα Μαυροβουνίου, έκλεψε την παράσταση της 2η αγωνιστικής της Α1 προσελκύοντας αρκετό φίλαθλο κόσμο, σε μια σχετικά φτωχή αγωνιστικά ημέρα. Στα άλλα δύο παιχνίδια της κατηγορίας, η Κρύα Βρύση προσγείωσε ακόμα περισσότερο την νεοφώτιστη και φιλόδοξη Σωσάνδρα, ενώ και το Μελίσσι πέρασε εύκολα από την έδρα των επίσης νεοφώτιστων Εσωβάλτων. Τα περισσότερα τέρματα επιτεύχθησαν για ακόμη μία φορά στον 1ο όμιλο της Α' κατηγορίας, έστω κι αν διεξάγονταν σήμερα μόλις δύο αγώνες! Οι γηπεδούχοι επικράτησαν στον 2ο όμιλο της Α' ερασιτεχνικής, ολοκληρώντας έτσι το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΠΣ Πέλλας. 
Στα Γιαννιτσά και στο ντέρμπι της αγωνιστικής, το Μαυροβούνι με καλύτερη γενικά εικόνα σε όλο το 90λεπτο, πήρε μια μεγάλη νίκη στην έδρα του έτερου θεωρητικά ισχυρότερου μνηστήρα της κατηγορίας, του Εθνικού Γιαννιτσών. Εθνικός που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, όμως οι όποιες επικίνδυνες επισκέψεις στη περιοχή του Καμπαλή, δεν έτυχαν των ανάλογων τελικών προσπαθειών από τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Κι αυτή η άκαρπη υπεροχή όσο περνούσε η ώρα, μετατρέπονταν σ' έναν δυνατό παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα. Κι εκεί που όλα κυλούσαν απόλυτα ισορροπημένα για το τέλος του ημιχρόνου και το Μαυροβούνι άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς όμως να απειλεί καθόλου το τέρμα του Πόπη, ήρθε ένα σουτ του Καμπάνη εκτός περιοχής στο 40' μετά από ασταθή απόκρουση του Καμπαλή αρχικά και της αμυντικής γραμμής της Δόξας έπειτα, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να βάλει εντελώς ανέλπιστα μπροστά στο σκορ τον Εθνικό. Ανέλπιστα όμως αμέσως στο επόμενο λεπτό, ήρθε και το τέρμα της ισοφάρισης από τους φιλοξενούμενους, με τον Μπουρνάζη να σουτάρει «από το σπίτι του» και να στέλνει την μπάλα με εκπληκτική εκτέλεση, στο αριστερό παραθυράκι του Πόπη. Μια πολύ καλή φάση λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και πάλι για τους φιλοξενούμενους, με την μπάλα όμως στο θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Καρυπίδη, να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πόπη.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν και πάλι ισορροπημένο, απλά οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση και είχαν καλύτερα στημένες τις γραμμές τους μέσα στο γήπεδο. Μεγάλες φάσεις όμως δεν υπήρξαν από καμία ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, με το παιχνίδι να διεξάγεται σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκειά του πιο πολύ στη μεσαία γραμμή και τους δύο τερματοφύλακες απλούς παρατηρητές. Στο 80' όμως μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Καρυπίδη που χόρεψε την άμυνα του Εθνικού και προλαβαίνοντας τον εξερχόμενο Πόπη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού γράφοντας το 1-2 και βάζοντας τις βάσεις για μια σημαντική νίκη. Η φλύαρη αντίδραση των γηπεδούχων -όπως φλύαρος και απρόσωπος ήταν σε ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι ο Εθνικός- και η κατάλληλη διαχείριση του χρόνου και τους αποτελέσματος από τους φιλοξενούμενους, δεν επέτρεψαν άλλες συγκινήσεις μέχρι το τέλος, πλην μιας αδύναμης κεφαλιάς του Κηλίκη μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ψύχραιμα ο Καμπαλής.
Ο Εθνικός δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα εκτός του πρώτου δεκάλεπτου να επιβάλει τον ρυθμό του, παρασυρόμενος στο ρυθμό της καλύτερης τακτικά, δεμένης και άριστα προσανατολισμένης Δόξας, που έδειχνε πολύ πιο ισορροπημένη ομάδα μέσα στο γήπεδο, παίρνοντας τελικά αυτό που της άξιζε. Ο Εθνικός είχε υστερήσαντες τους επιθετικούς του, που είναι θεωρητικά και η φετινή δύναμή του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να μην βρίσκει λύσεις να απειλήσει το τέρμα του Καμπαλή.
Εν κατακλείδι όμως να πούμε, ότι στην παρούσα φάση, αν και θα ακουστεί κάπως βιαστικό και πρώιμο, καμία από τις δύο ομάδες δεν  πείθει ότι είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα στις εθνικές κατηγορίες. Είναι απλά δύο δυνατές ομάδες Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας...
Πολύ καλός ο κ. Σιδηρόπουλος, όπως καλοί και οι δύο βοηθοί του Ταγκαλίδης, Αδραμάνης.

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(2η αγωνιστική)
ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 4-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 1-2
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 0-4

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 0-8
ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 0-5

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 2-1
ΑΕΚ ΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: