Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Εθνικός Γ. - Μ.Α. Πέλλας (2-0)2-1. Αργοπορημένος κατά μία ώρα στην Νέα Τραπεζούντα

Ο φίλαθλος κόσμος της Πέλλας ήταν εκεί... Σύσσωμη η διοίκηση το ίδιο... Η διαιτητική τριπλέτα στην ώρα της... Ο Εθνικός αν και «εμφανισιακά» μέτριος, παρών... Η μόνη που απουσίαζε ήταν η ομάδα μας, που δυστυχώς έφτασε αδικαιολόγητα αργοπορημένη σχεδόν κατά μία ώρα στη Νέα Τραπεζούντα...
Σ' ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, με την Πέλλα στην κυριολεξία να μην ξέρει που πατά και που βρίσκεται(πάντως σίγουρα όχι στο γήπεδο!!!), ο μέτριος αλλά πιο έμπειρος και καλύτερος σ' αυτό το χρονικό διάστημα Εθνικός που άδραξε την ευκαιρία, όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για μια σχετικά εύκολη νίκη, αλλά αν ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος θα μπορούσε να «καθαρίσει» και το παιχνίδι. Δεν το έκανε κι αυτό κόντεψε να το πληρώσει στο τέλος, όταν η Πέλλα στο τελευταίο ημίωρο ανέβασε πολύ την απόδοσή της, τον πίεσε και τον έπαιξε στο μισό γήπεδο...
Στο πρώτο λοιπόν μέρος η Πέλλα δεν υπήρχε. Καμία γραμμή δεν λειτουργούσε τουλάχιστον στοιχειωδώς και το μπόλικο είναι αλήθεια τρέξιμο των ποδοσφαιριστών της, απέβαινε άσκοπο και άκαρπο... Μεσοαμυντικά τραβούσε -χωρίς ιδιαίτερη πίεση- μεγάλο ζόρι, ενώ επιθετικά με μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της, ήταν αδύνατον να δημιουργήσει και να απειλήσει. Σε 2-3 περιπτώσεις πάτησε με αξιώσεις περιοχή, αλλά δεν υπήρχαν στηρίγματα και καθαρό μυαλό και οι φάσεις τελείωναν άδοξα... Ο Εθνικός χωρίς να «λάμπει» ιδιαίτερα, ευτύχησε με το καλημέρα και μετά από απανωτά τραγικά λάθη της άμυνας, να ανοίξει το σκορ με κοντινό σουτ του Κηλίκη στο 5', παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Μανίκου να αποτρέψει το μοιραίο. Οι γηπεδούχοι, με την Πέλλα εντελώς ασύνδετη και ακίνδυνη, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και ήταν αυτοί που σε ακόμα τέσσερις περιπτώσεις απείλησαν σοβαρά το τέρμα του Μανίκου, ο οποίος χρεώνεται με δύο πολύ καλές αποκρούσεις σε σουτ του Μουρουζίδη και του Μπαμπαλή. Επίσης άλλες δύο επικίνδυνες αντεπιθέσεις με άριστες προϋποθέσεις δεν ευωδόθηκαν για τους γηπεδούχους, αφού είτε από ολιγωρία, είτε από κακές επιλογές, οι επιθετικοί δεν κατάφεραν ούτε τελικές προσπάθειες. Και πριν τελειώσει το ημίχρονο όπου κακός και η μοίρα του... Η Πέλλα που πέρασε 45 λεπτά χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και έχανε μόλις με 1-0, δέχθηκε ένα κρύο τέρμα στο 45', όταν στο τελευταίο 10λεπτο του ημιχρόνου είχε τουλάχιστον ισορροπήσει και κρατούσε μακριά από κινδύνους το τέρμα του Μανίκου. Ο Μουρουζίδης ψάχνοντας προσανατολισμό μέσα στην περιοχή της Πέλλας περιφρουρούμενος από την μισή σχεδόν άμυνα της Πέλλας, και στην προσπάθεια του να βγει προς τα έξω, άνοιξε την μπάλα λίγο περισσότερο μπροστά από τους αμυντικούς της Πέλλας και ο επερχόμενος Καμπάνης έπιασε έναν κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μανίκου και τους φιλοξενούμενους στο καναβάτσο, γράφοντας το 2-0. Στο μαναδικό λεπτό των καθυστερήσεων, ο Εθνικός άγγιξε το 3-0, όταν μετά από σέντρα και κακή εκτίμηση του Μανίκου, ο Καπουσούζης σούταρε προς το τέρμα και ο Σταυρακάκης ενστικτωδώς με το τακουνάκι, έσωσε στο τέρμα της Πέλλας από βέβαια παραβίαση. Ο Εθνικός μ' αυτό το καθαρό 2-0, μάλλον πήρε αυτό που άξιζε η όλη προσπάθειά του στο πρώτο ημίχρονο...
Το δεύτερο ημίχρονο όμως δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η Πέλλα που ισορρόπησε, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τις γραμμές της, κάνοντας αισθητή την παρουσία της προς την περιοχή του Πόπη, που ήταν θεατής χωρίς εισιτήριο στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη «προειδοποιητική» ήρθε από τον Μπρατσούδη λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν μόνος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και λίγο δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά και μακριά από την εστία του Εθνικού. Λίγο νωρίτερα ο Αβραάμ πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν ο Καπουσούζης βρεθεί μόνος απέναντι από τον Μανίκο. Η Πέλλα ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της και τα μέτρα της στο γήπεδο με τις αλλαγές από τον πάγκο και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με πολύ καλή κυκλοφορία και ορθόδοξη πλέον ανάπτυξη. Μία βολίδα του Αβραάμ στο 65' αρκετά έξω από την περιοχή, βρήκε τον Πόπη να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο αριστερό παραθυράκι του, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Κι αφού ο Εθνικός έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες παίζοντας με αντεπιθέσεις κι εκμεταλευόμενος με την ποιότητά του την πιο ανοιχτή πλέον άμυνα της Πέλλας, με τους Μουρουζίδη(σουτ) και Μπαμπαλή(κεφαλιά) να μην μπορούν να νικήσουν τον Μανίκο, η Πέλλα μ' έναν εξαιρετικό συνδυασμό και άριστη προσπάθεια και τελείωμα του Ζούζουλα κοντά στ 70', πέτυχε τέρμα που όμως ακυρώθηκε από τον κ. Ατζαμιδάκη μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού ως οφσάιντ σε επαφή του Γουστέρη. Στο 75' ασθενής κεφαλιά του προωθημένου Αβραάμ από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα του Σταυρακάκη, βρήκε τους αμυντικούς του Εθνικού να αποκρούουν όπως-όπως μακριά από την περιοχή τους. Η πίεση της Πέλλας απέφερε τελικά καρπούς στο 80', όταν νέα βολίδα του Αβραάμ εκτός περιοχής, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόπη και στην επαναφορά ο Στάγκος δεν είχε πρόβλημα με κοντινή κεφαλιά να την σπρώξει στο κενό τέρμα μειώνοντας το σκορ. Λίγο αργότερα ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τον Μουρουζίδη εκτός περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μανίκο. Το τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις, η Πέλλα είχε κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο και όλος σχεδόν ο Εθνικός αμύνονταν πίσω από την μπάλα, με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του να την κρατούν όσο περισσότερο μπορούσαν σε διάφορες γωνιές του γηπέδου, διαχειριζόμενοι σκορ και χρόνο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με σέντρες και γεμίσματα να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων με κάθε τρόπο απομάκρυνε την μπάλα. Το τελικό σφύριγμα του κ. Ατζαμιδάκη, βρήκε δίκαια νικητές και ανακουφισμένους τους γηπεδούχους, αλλά και τους φιλοξενούμενους «σκασμένους» που άργησαν και πέταξαν στα σκουπίδια σχεδόν 60 λεπτά αγώνα!
Η Πέλλα παρά την ήττα και την κακή παρουσία για μία ώρα αγώνα, έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο για ποια πράγματα είναι ικανή και ποιες είναι οι πραγματικές της δυνατότητες... Ο Εθνικός εμφανίστηκε όπως ακριβώς τον περιμέναμε. Έμπειρος, κυνικός και ποιοτικός, αν και αγωνιστικά σήμερα μέτριος, είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί αδράνειες, αργοπορίες, ολιγωρίες και λάθη.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα πολύ καθαρό και αθλητικό παιχνίδι.
➤Άριστο κλίμα και φιλοξενία από τους ανθρώπους της διοίκησης και της ομάδας του Εθνικού. 
➤Μου ζητήθηκε να αναφέρω μήπως και φτάσει με κάποιον τρόπο σε υπεύθυνα μάτια και αυτιά αυτή η έκκληση και το παράπονο των ανθρώπων του Εθνικού και ειδικότερα του υπεύθυνου του γηπέδου για τις δολιοφθορές και τις ζημιές τόσο πέριξ των αποδυτηρίων, όσο και στο ποτιστικό σύστημα και την περίφραξη, από αλλοδαπούς(Αλβανούς) που αθλούνται στο βοηθητικό γήπεδο. Αυτοί αντί να συνεισφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο στην καλύτερη διατήρηση και συντήρηση του γηπέδου(καθαριότητα, επιδιορθώσεις κτλ), πράττουν ακριβώς το αντίθετο, προκαλώντας δολιοφθορές, ζημιές και προβλήματα που κοστίζουν στον σύλλογο.

➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί την Κρύα Βρύση.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Γ.(Τομπάζης): Πόπης, Εφραιμίδης, Κηλίκης(Λυσίτσας 90'), Βοτάρης, Γρηγοριάδης, Μπαμπαλής, Καμπάνης, Γκογκολούδης, Πέλκας(Πανταζίδης 78'), Μουρουζίδης, Καπουσούζης(Χωραφάς 70').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης(Σιάγκας 86'), Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Αβραάμ, Σιαματάς(Χαχαμίδης 46'), Σιταράς, Γουστέρης, Ζούζουλας(Στάγκος 70'), Μπρατσούδης(Τοπάλης 59'), Ρέκος.













Δεν υπάρχουν σχόλια: