Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βγήκε η τετράδα των ημιτελικών του κυπέλλου ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Πέλλας

Μετά το Μαυροβούνι και την Κρύα Βρύση, ο Αλμωπός Αριδαίας και ο Εθνικός Γιαννιτσών είναι άλλες δύο ομάδες που συνθέτουν την τετράδα των ημιτελικών του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Ο Αλμωπός «έσωσε» την παρτίδα στο τέλος παίρνοντας την πρόκριση, αφού όμως πρώτα βρέθηκε να χάνει με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με 2-0 από τους Προμάχους, αντιμέτωπος με το φάσμα του αποκλεισμού.
Στα Γιαννιτσά ο Εθνικός καλύτερος πήρε δίκαια την πρόκριση από το άτολμο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα Μάνδαλο που κατέγραψε μία μόλις σημαντική ευκαιρία με απευθείας χτύπημα φάουλ στο δοκάρι, ολόκληρο το 90λεπτο. Ευκαιρία όμως που αν «έγραφε», θα άλλαζε πιθανότατα την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, αφού θα σημαίνε και την ισοφάριση λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ από του γηπεδούχους, σ' ένα αρκετά κομβικό χρονικό σημείο.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός είχε μία ελαφρά ανούσια υπεροχή, όμως το Μάνδαλο καλοστημένο και με θετική αμυντική τακτική πατώντας περισσότερο στο 1-0 του πρώτου αγώνα, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης χωρίς σοβαρούς κινδύνους μπροστά στο τέρμα του Ακριτίδη. Αν δεν ήταν τόσο άτολμο, ίσως κατάφερνε κάτι περισσότερο απέναντι στην ασταθή άμυνα των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ήταν πιο ζωηροί, αλλά εντέλει και πιο τυχεροί αφού κατά πρώτο λόγο όλα σχεδόν τα σχετικά εύκολα «στημένα» τους(ένα του Μουρουζίδη και δύο του Καμπάνη στα γκολ), τύγχαναν της αδράνειας και των λανθασμένων αποκρούσεων τόσο του τερματοφύλακα, όσο και των αμυντικών των φιλοξενουμένων και κατά δεύτερον, οι «καραμπόλες» ευνοούσαν τους επιθετικούς του Εθνικού που από πολύ κοντά την έσπρωχναν στα δίχτυα! Ευτυχής συγκυρία επίσης για τους γηπεδούχους και το δοκάρι των φιλοξενουμένων, που όπως προείπα αν «έγραφε», ίσως άλλαζε άρδην τα δεδομένα και την εξέλιξη του αγώνα. Ο Εθνικός μετά το 2-0 βρήκε περισσότερους χώρους κι έχασε δύο τρεις καλές ευκαιρίες με τους Κηλίκη και Μουρουζίδη.  Το Μάνδαλο αν και αναγκαστικά ανέβηκε πιο ψηλά και πήρε περισσότερες μπάλες στην κατοχή του, το έκανε φλύαρα και δεν είχε το τρόπο και την ψυχραιμία να απειλήσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Το τελικό σφύριγμα του γενικώς καλού κ. Παναγιωτίδη και των επίσης καλών βοηθών του, με κάποια εντελώς επιπόλαια λάθη, βρήκε τον Εθνικό να προκρίνεται στην ημιτελική φάση και το Μάνδαλο να αποκλείεται από έναν από τους βασικότερους φετινούς στόχους του.
Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, οι Μπαμπαλής(βίντεο 47'), Κηλίκης(58') και Μουρουζίδης(70').
Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων κυπέλλου:
ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2-2
ΕΘΝΙΚΟΣ Γ. - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 3-0


Δεν υπάρχουν σχόλια: