Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Α.Σ. Πρόμαχοι - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)1-1. Πλούσια εμφάνιση, φτωχό αποτέλεσμα...

Πραγματοποίησε το καλύτερό της ίσως εκτός έδρας ημίχρονο τη φετινή σεζόν, προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, είχε τον πλήρη έλεγχο και ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε, μάλλον πληρώνοντας μεγαλύτερο αναλογικά της δεδομένης απειρίας της τίμημα, να φύγει νικήτρια από τους Προμάχους. Μια έδρα κι ένας αντίπαλος που παραδοσιακά αποδεικνύεται «κακός της δαίμονας», αφού ποτέ δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη σ' αυτό το γήπεδο...
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα στην κυριολεξία χόρευε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, είχε άριστη κυκλοφορία και ανάπτυξη, σοβαρότητα, πειθαρχία και προσανατολισμό, δημιούργησε τις επικίνδυνες φάσεις, παρουσιάζοντας συνολικά μια εικόνα που σπάνια βλέπεις από ομάδες σε ερασιτεχνικά γήπεδα, αλλά πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μόνο με το ισχνό 0-1, από το πεντακάθαρο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο πρώτος σκόρερ της Ρέκος στο 15'(βίντεο). Σημαντικές ευκαιρίες για την Πέλλα με καλές ή καλύτερες προϋποθέσεις για περισσότερα τέρματα, με τους Ρέκο, Γουστέρη σε δύο περιπτώσεις, Ζούζουλα και Σιταρά να μην καταφέρνουν να τις αξιοποιήσουν. Οι γηπεδούχοι είχε δύο πολύ καλές στιγμές αλλά μόνο από μεμονωμένες επιθέσεις ή στημένα, σε απάντηση στην καθολική υπεροχή της Πέλλας, με τους Μίτσκα με κεφαλιά και Καλογιάννη με σουτ, να αστοχούν μπροστά από τον πολύ καλό σήμερα 17χρονο τερματοφύλακα Ντιντιλά, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τους φιλοξενούμενους.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε πιο ισορροπημένη εικόνα, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα και συνεχόμενα στημένα από εύκολες υποδείξεις, αλλά να μην απειλούν σε καμία περίπτωση το τέρμα της Πέλλας. Η πιο σοβαρή απειλή ήρθε όμως ταυτόχρονα με την ισοφάριση από τον Dushku λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μετά από μπροστινή μεγάλη μπαλιά και κακή αντίδραση από τους αμυντικούς της Πέλλας, ο σκόρερ κρέμασε από 30 μέτρα το τερματοφύλακα Ντιντιλά που έκανε παραταύτα απέλπιδα προσπάθεια και εκτίναξη βρίσκοντας την μπάλα με τα ακροδάκτυλα χωρίς όμως να μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο. Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει προηγηθεί καθαρό φάουλ πάνω στον Σταυρακάκη από πίσω, μπροστά στον πρώτο βοηθό και μόλις λίγα μέτρα από τον ρέφερι της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι που είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα με τον Καλογιάννη να πάρουν ακόμα και κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Ντιντιλάς με διπλή σωτηρία επέμβαση κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η Πέλλα μετά το 70' πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα πιέζοντας ασφυκτικά στο μισό γήπεδο τους Προμάχους, οι οποίοι αν και με διπλή ζώνη άμυνας και έχοντας 9 ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα οχυρωμένους γύρω και μέσα στην μεγάλη περιοχή, κατάφεραν με μακρυνές αποκρούσεις-γιόμες, όχι μόνο να βγάλουν επικίνδυνες αντεπιθέσεις στην πιο ανοιχτή και αγωνιζόμενη πλέον ψηλά άμυνα της Πέλλας, αλλά και να δημιουργήσουν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Καλογιάννη αρχικά που και πάλι νικήθηκε κατά κράτος στο τετ α τετ από τον Ντιντιλά και Μίτσκα που το πλάγιο πλασέ του μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Η Πέλλα που επιχείρησε για πρώτη φορά φέρος αρκετά σουτ με τους Ζούζουλα, Μπρατσούδη και Σιταρά από μακρυνή και μέση απόσταση εξαιτίας της δυσκολίας της να πατήσει εύκολα περιοχή, λόγω της μεσοαμυντικής πολυκοσμίας των οπισθοχωρημένων Προμάχων, δεν κατάφερε να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο, όπως το ίδιο συνέβει από το κοντινό πλασέ του Κατσαμακτσή, με τον Γουστέρη να μην μπορεί να την σπρώξει από κοντά στο άδειο τέρμα και τους αμυντικούς τελικά να απομακρύνουν την μπάλα πάνω από την γραμμή του τέρματος. Το τελικό σφύριγμα  του κ. Βαμβακά άφησε μια γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες, αφού οι μεν γηπεδούχοι είχαν τις 2-3 μεγάλες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο να πάρουν ακόμα και το παιχνίδι, οι δε φιλοξενούμενοι την καταλυτική εικόνα της πολύ καλύτερης ομάδας σε όλη σχεδόν την διάρκεια.
Η Πέλλα αδίκησε τον εαυτό της κρίνοντας από την συνολική παρουσία της σε μια αρκετά δύσκολη έδρα. Εκείνο που θεωρούσε σχεδόν βέβαιο μετά την χειμερινή μεταγραφική περιόδο, ότι θα είναι το δυνατό της όπλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αποδεικνύεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η «αχίλλειος πτέρνα» της. Μια ομάδα που έβρισκε δίχτυα αρκετά εύκολα με λιγότερες επιθετικές λύσεις διαθέτοντας μια από τις τρεις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, τώρα με ακόμη περισσότερες και μάλιστα πολύ ποιοτικές, δείχνει κάπως να βραχυκλώνει και να μην «σκοτώνει» τον αντίπαλο όταν της δίνεται η ευκαιρία. Προσωπικά το θεωρώ θέμα χρόνου, αλλά αυτός ο χρόνος δυστυχώς δεν θα είναι για πολύ ακόμα απεριόριστος. Τόσο ωραίο ποδόσφαιρο, να υπολείπεται ουσίας είναι κρίμα και άδικο γι' αυτή την ομάδα...
Οι Πρόμαχοι έπαιξαν και σήμερα με τα δικά τους μοναδικά όπλα που τους χαρακτηρίζουν, όπως και σε κάθε παιχνίδι κυρίως στην έδρα τους, το πάθος και τη δύναμη, κι έχοντας κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά, εμφανίζονται ανταγωνιστικοί ακόμα και σε απαιτητικά παιχνίδια όπως το σημερινό. Εμφανώς υστερούσαν ποιοτικά από την ομάδα μας, αλλά έφτασαν να διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις τη νίκη, κι αυτό τους δίνει την αξία που τους αναλογεί, ως έναν καθ' όλα δυσκολοκατάβλητο και αξιόμαχο αντίπαλο.
Απ' αυτό που τείνει να γίνει συνήθης κανόνας στα ερασιτεχνικά γήπεδα, με την φοβία και τον επηρεασμό που βγάζουν κάποιοι διαιτητές και βοηθοί δίνοντας ή αφήνοντας σφυρίγματα, όταν η εξέδρα και η έδρα πιέζουν και απαιτούν τα πάντα λογικά και παράλογα, η σημερινή διαιτητική τριπλέτα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το πέναλτι που κέρδισε σήμερα το Μελίσσι και πήρε το ντέρμπι με το Μαυροβούνι, ήταν απλώς πταίσμα μπροστά στο φάουλ-«έγκλημα» που δεν δόθηκε στον Σταυρακάκη, με την εξέλιξη της φάσης να αποφέρει το τέρμα της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους.
➤Η ομάδα μας την επόμενη Κυριακή υποδέχεται στην Πέλλα τα Εσώβαλτα.
➤Την ελληνική σημαία που είχαν σχηματίσει με πέτρες στην πλαγιά του βουνού μαθητές των Προμάχων και ήταν σήμα κατατεθέν της περιοχής, την σκόρπισαν πριν λίγο καιρό δυνατοί ανεμοστρόβιλοι, όπως μας ενημέρωσαν παράγοντες των γηπεδούχων.
➤Για την κατεστραμένη γέφυρα που αποτελούσε την κεντρική πρόσβαση προς τον οικισμό, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πως την έριξαν ορμητικοί χείμαροι, κι άλλοι πιο «υποψιασμένοι» μιλούν για δολιοφθορά προς επίσπευση κατασκευής νέας και πιο σύγχρονης. Εξαιτίας της κατεστραμένης γέφυρας, η ομάδα μας αναγκάστηκε να διανύσει περισσότερα από 800 μέτρα πεζοπορία, τόσο προς το γήπεδο για το αγώνα, όσο και προς το λεωφορείο για την αναχώρηση!
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Πρόμαχοι(Δεμίρης): Μπελητάσιος, Kullafi, Σατζάκης(Μεσκίνης 70'), Νάνος, Άτζος, Τσιμτσιρίδης, Μούγιος, Καλογιάννης(Σαμσούρης 90'), Μίτσκας, Halilay(Σέλκος 23'), Dushkou. 
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Ντιντιλάς, Σταυρακάκης, Πλιόγκας, Αβραάμ(Στάγκος 90'), Βασιλάκογλου, Σιταράς, Μπουράκης(Κατσαμακτσής 78'), Ρέκος Β.Ι.(Μπρατσούδης 65'), Τοπάλης(Σιαματάς 48'), Γουστέρης, Ζούζουλας.

Μια προσφορά



























Δεν υπάρχουν σχόλια: