Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για διευρημένη σύσκεψη την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στο ΕΚΘ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο σύσκεψη οργανώσεων, συλλογικοτήτων, συνδικαλιστών και αγωνιστών του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, μετά από κάλεσμα εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης ενόψει της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17 Μάρτη.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από την ΚΕΕΡΦΑ, την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την ΚΑΡ, τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τη Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συζήτησαν για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 17 Μάρτη, την ημέρα που θα γίνουν κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε μια σειρά από πόλεις στην Ελλάδα
αλλά και διεθνώς.
Ειδικότερα, συζητήθηκε ότι το συλλαλητήριο έρχεται σε μια περίοδο κλιμάκωσης της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού στην Ευρώπη, με τις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο κατά των προσφύγων να πνίγουν χιλιάδες στη Μεσόγειο, να αναβιώνουν τα σκλαβοπάζαρα με μετανάστες στη Λιβύη, να μετατρέπουν τα νησιά του Αιγαίου σε απάνθρωπα στρατόπεδα προσφύγων. Έγιναν αναφορές στις μάχες των προσφύγων, των μεταναστών και του
αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και στις νίκες της προηγούμενης χρονιάς από τα προσφυγόπουλα που μπήκαν στα σχολεία, τις καταδικαστικές αποφάσεις φασιστών στα δικαστήρια μέχρι και τις μαζικές κινητοποιήσεις στις φασιστικές επιθέσεις στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Αναφέρθηκε ότι η χρειάζεται να ανατραπεί συνολικά η πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ανοίγει το πεδίο δράσης στους φασίστες. Παράλληλα συζητήθηκε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται με πλήρη ανάδειξη του ρόλου της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και τα ανοιχτά Γραφεία τους να συνεχίζουν να είναι ορμητήρια επιθέσεων υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κλιμακώσουμε για να κλείσουν εδώ και τώρα.
Η κοινή θέση που κατέληξαν οι παριστάμενοι είναι να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μαρτίου, 12:00 το μεσημέρι, στο Άγ. Βενιζέλου. Τέλος, αποφασίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους να πραγματοποιηθεί νέα διευρυμένη σύσκεψη την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συνδικαλιστών, με σκοπό να οργανωθεί ένα μεγάλο ενωτικό συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: