Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μήνυμα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών - Δ. Πέλλας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μαΐου αποτελεί ημέρα ορόσημο για το εργατικό κίνημα, ημέρα τιμής και μνήμης προς όλους όσους πάλεψαν, ακόμη και θυσιάστηκαν, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προς εκείνες και εκείνους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο και δικαιότερο εργασιακό παρόν και μέλλον. Αποτελεί όμως και ημέρα αγώνα. Ενός συνεχούς αγώνα ενάντια στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, απέναντι σους στυγνούς καταπατητές της κάθε μορφής εργασιακού δικαιώματος και τους υπέρμαχους της οικονομικής και ψυχοσωματικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Στη χώρα μας έχουμε πικρή εμπειρία από τα παραπάνω. Ιδιαίτερα στα χρόνια τις κρίσης, ο κόσμος της εργασίας έχει υποστεί πολλά, έχει βληθεί σε ανυπέρβλητο βαθμό. Ανεργία, επισφάλεια, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Οι απαιτήσεις ξένων και ντόπιων οικονομικοπολιτικών κέντρων οι πλέον παράλογες. Όλοι τα γνωρίζουμε, όλοι ξέρουμε τους υπαίτιους!
Ως Κυβέρνηση όμως δεν υποταχτήκαμε! Μειώσαμε την ανεργία, αναγνωρίζουμε πως έχουμε ακόμη δρόμο. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας. Καταφέραμε αρκετά, χρειάζονται περισσότερα. Διεκδικήσαμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι αντιδράσεις πολυποίκιλες, όπως όλα δείχνουν επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Διασφαλίσαμε τα δικαιώματα του εργαζομένου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. Υπήρχαν διαφωνίες, δεν πτοηθήκαμε. Μας ζητήθηκε έντονα η επιβολή σειράς αντεργατικών μέτρων όπως η αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, η θεσμοθέτηση γενικής ρήτρας απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών, η πρακτική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Δεν υποχωρήσαμε.
Προωθούμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η εργασία και η προστασία της. Μεταξύ των κύριων και άμεσων στοχεύσεων μας είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η δημιουργία νέων, επαρκώς αμειβομένων, θέσεων εργασίες με διασφαλισμένες αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, η αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού. Κάναμε αρκετά, όμως δεν είναι λίγα αυτά που ακόμη πρέπει να γίνουν. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι πολύ κοντά, αλλά αναγνωρίζουμε πως για την οριστική μας έξοδο από την κρίση χρειάζονται αγώνες. ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: