Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού εργαστηρίου, με τίτλο «Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος, απλά Διαφορετικός» για την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα

Το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού εργαστηρίου, με τίτλο «Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος, απλά Διαφορετικός» και με θέμα την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα.
Το βιωματικό εργαστήριο για τη διαφορετικότητα ξεκινά τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και θα υλοποιηθεί σε 4 συνεδρίες (4 διδακτικές ώρες) στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (μαθητές Β΄τάξης) και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (μαθητές Δ΄τάξης).
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού σχολείου (Β΄, Γ΄και Δ΄τάξη). Είναι ενταγμένο στα προγράμματα αγωγής υγείας του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα εφαρμοστεί από τους επαγγελματίες υγείας με ψυχοκοινωνική ειδίκευση, δηλαδή από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και παιδοψυχίατρο σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπου υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες.
Οι γενικότεροι στόχοι του βιωματικού εργαστηρίου είναι να συμβάλει μέσα από τη βιωματική μάθηση στην αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών απέναντι στη διαφορετικότητα, με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, που θα τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν συναισθήματα τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους, αλλά και να τα εκφράσουν με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Μέσα από το βιωματικό εργαστήριο, οι μαθητές θα κληθούν να δουν τον εαυτό τους ως πολύτιμο και εκτιμώμενο μέλος της κοινότητας της τάξης τους, να γίνουν υπεύθυνα μέλη μιας ομάδας, να μοιραστούν σκέψεις, να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.
Επισημαίνεται ότι το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει το πρόγραμμα και στο νέο διδακτικό έτος 2018 -2019, εφ’ όσον εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μπορούν να ζητήσουν την εφαρμογή του προγράμματος για το νέο διδακτικό έτος 2018-2019 είτε οι ίδιοι είτε μέσω των υπεύθυνων αγωγής υγείας, επικοινωνώντας με τους συντονιστές του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (γραπτά, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά).
Τα στοιχεία επικοινωνίας με τους συντονιστές του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του δικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: