Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Εργατική Πρωτομαγιά

Την Πρωτομαγιά θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση, αφεντικά και δανειστές ότι το εργατικό κίνημα είναι εδώ, συνεχίζει την πάλη για να ξηλώσει τα μνημόνια, για να σταματήσει τον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών, που σπέρνει θάνατο και προσφυγιά, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να τσακίσουμε τους φασίστες.
Η πρωτομαγιά είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτούς που ακολουθούν. Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, τις απεργίες των συμβασιούχων των δήμων, των αναπληρωτών και μόνιμων της εκπαίδευσης, των εργαζόμενων στην Υγεία. Μάχες που έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή για να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια.
Όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζόμενων καταλαβαίνουν πως οι υποσχέσεις ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, η οικονομία μπαίνει σε κατάσταση ομαλοποίησης και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα είναι απλά παραμύθια. Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζεται η λιτότητα και οι περικοπές, κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις, απολύονται οι συμβασιούχοι και ανακυκλώνεται η ανεργία. Η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και σε όλη την περιοχή. Δίνει το «πράσινο φώς» και τις βάσεις της Σούδας, της Λάρισας και όλες τις διευκολύνσεις, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη. Οξύνει την σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, θυσιάζοντας δις ευρώ για νέους εξοπλισμούς και όχι για μισθούς, συντάξεις, σχολεία και νοσοκομεία.
Κομμάτι όλου αυτού του πολεμικού παροξυσμού είναι το κύμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που ξεριζώνει εκατομμύρια εργαζόμενους από τα σπίτια τους και τους αναγκάζει να έρθουν στην Ευρώπη. Και όταν έρχονται, συναντάνε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ρατσιστικές επιθέσεις από την Ευρώπη φρούριο, απελάσεις, και φασιστικές συμμορίες, όπως στη Λέσβο πρόσφατα , που τρομοκρατούν.
Η απεργία της πρωτομαγιάς πρέπει να είναι μια κινητοποίηση σταθμός! Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλωθεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δεν θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύεται η κυβέρνηση και οι δανειστές, πάνω από τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Έδεσσα: Ώρα 11 π.μ. πεζόδρομος
Γιαννιτσά: Ώρα 10:30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: