Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινωνική Συμμαχία - 30 Μαΐου 2018

Οι μισθωτοί, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας, που βρισκομαστε αντιμέτωποι με τις αδιέξοδές πολίτικες οι οποίες «στραγγαλίζουν» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είμαστε και πάλι εδώ, στους δρόμους του αγώνα και της απεργίας.
Έχουμε συγκροτήσει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι σ΄όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.
Σήμερα 30 Μαΐου, συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό κέντρο Πέλλας στα Γιαννιτσά, μαζί με την κινητοποίηση όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων και οργανώσεων που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες μνημονιακές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές:
Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ και τα σωματεία μέλη του
Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ με τα μέλη του
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν ΠΕΛΛΑΣ
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Ενώ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στηρίζει την κινητοποίηση,
απεργούμε ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης.
Οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ για να διεκδικήσουμε δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Πραγματική μείωση της υψηλής ανεργίας και δημιουργία νέων, µακροπρόθεσµα βιώσιμων θέσεων εργασίας µε αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές ( ΟΧΙ με το σπάσιμο μιας θέσης εργασίας σε 2 και 3. Με την αντικατάσταση παλιών εργαζομένων, από νεότερους, πιο ευέλικτους και κακοπληρωμένους. Με τα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που έχουν ημερομηνία λήξης).
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση των Ελαστικών μορφών απασχόλησης, των εργολαβιών που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων
Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εµπέδωση του Κράτους Δικαίου. Μείωση του υπέρογκου κόστους πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη.
Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας. Που θα προστατεύει αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, µε επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, µε το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.
Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο µε σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του.
Όχι στην πώληση και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Ανάκτηση των περικοπών των συντάξεων. Επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης και την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
  • Επαναφορά 13ου 14ου μισθού σε δημόσιο και συντάξης
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, µε παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων µε την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.
- Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Τονίζουμε σε όλους ότι μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για αγώνες με ενότητα και μαζικότητα
Έχουμε ΟΡΑΜΑ για μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει.
Βαδίσουμε το μόνο δρόμο που μπορεί να ανακόψει την συνέχιση της βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και να οδηγήσει στην ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, στην πραγματική έξοδο από το τούνελ των μνημονίων.
Το δρόμο της μαζικής, ενωτικής, σθεναρής, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.
Εξουσιοδοτούνται οι εκπρόσωποι των φορέων να επιδώσουν το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο
Οι φορείς:
1.– ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ και τα σωματεία μέλη του
2 –ΤΟ ΝΤ ΑΔΕΔΥ: με τα μέλη του
3 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
5. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
6 ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν ΠΕΛΛΑΣ
8. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: