Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ο Αγωνιστικός Συντονισμός για την απεργία της 30ης Μάη

Στις 30 του Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
  • Για την ανατροπή του «μνημονιακού κεκτημένου»
  • Για τη διάλυση της «Κοινωνικής Συμμαχίας»
  • Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την Κοινωνική Συμμαχία - τις φιέστες ντροπής με το κράτος και την εργοδοσία.
Στις 30 του Μάη οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούμε ενάντια στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα. Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης συνοδεύονται από την προπαγάνδα ότι τελειώνουν τα βάσανα που είχαν συσσωρεύσει στους εργαζόμενους οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και ανοίγει ένας δρόμος λαμπρός που θα φέρει καλύτερες μέρες για όλους. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας. Η διαφημιζόμενη «έξοδος από τα μνημόνια», η ομαλοποίηση της οικονομίας και οι υποσχέσεις ότι όλοι θα ζήσουμε καλύτερα, είναι απλά παραμύθια. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, έχει διαλυμένα συνδικάτα, χτυπημένα εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, έχει μνημόνια και βαρβαρότητα διαρκείας για τα επόμενα χρόνια. Είναι ανάπτυξη για τα αφεντικά και αέναες θυσίες για τους εργαζόμενους.
Από το περασμένο καλοκαίρι, μετά και την απεργία των συμβασιούχων των δήμων που δημιούργησε ρωγμές στην κυβερνητική πολιτική, έχουμε μια σειρά αντιδράσεις με κορύφωση τις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, τις απεργίες των αναπληρωτών και μόνιμων της εκπαίδευσης, των εργαζόμενων στην Υγεία. Μάχες που έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή για να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια. Η πανεργατική απεργία στις 30 του Μάη μπορεί να ενώσει όλα τα κομμάτια και να γίνει αφετηρία κλιμάκωσης για να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντί να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες φτιάχνουν «κοινά πλαίσια αγώνα» με τα αφεντικά. Αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας». Αντί για τα εργατικά συμφέροντα, μιλάνε για «την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Συγκρότησαν από κοινού με εργοδοτικές οργανώσεις και διαταξικούς φορείς την «Κοινωνική Συμμαχία», ένα πολιτικό – κοινωνικό μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο, και όρισαν την 30η Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης». Πρόκειται για μια ποιοτική, αντιδραστική τομή που στοχεύει μακριά! Με αιτήματα πλήρως προσαρμοσμένα στη «μεταμνημονιακή Ελλάδα, στα ματωμένα πλεονάσματα, στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Επιδιώκουν το μόνιμο ξερίζωμα των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων. Πρόκειται για ένα πλαίσιο δράσης με ανύπαρκτα τα εργατικά αιτήματα και συμφέροντα.
Όμως, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε κομμάτι του «εθνικού κορμού»!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ταξικά ανταγωνιστική «κοινωνική συμμαχία» και παλεύουμε για τη διάλυσή της. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να προτάξουμε ένα άλλο αγωνιστικό σχέδιο που να εκφράζει τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στόχοι μας είναι:
• η αποτροπή της 4ης αξιολόγησης, η ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, η διαγραφή του χρέους
• η ανατροπή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες
• η ακύρωση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκό εισόδημα, για πραγματικές αυξήσεις.
• η ανατροπή – ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας
• η ακύρωση – μη εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο
• η σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και την εμπλοκή της χώρας μας.
Είμαστε με τις ταξικές απεργίες των εργαζόμενων και όχι με τις «πανεθνικές μέρες δράσης» με τους εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: