Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Αποστολή σημειώματος στον κ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Αξιότιμε Αλέξη Τσίπρα κ. Πρωθυπουργέ
Έκπληξη. 18/05/2018 ο Πρωθυπουργός κ. Ζ Ζάεφ της ΠΓΔΜ πρότεινε στην Ελλάδα ό,τι διεκδικούσε για δεκαετίες:
Να συμφωνήσει στο όνομα Ilindenska Makedonija, αμετάφραστο σλαβικό, σ' αντιστάθμισμα erga omnes, σ' όλες τις χρήσεις και αλλαγή του συντάγματος μέχρι τέλη Δεκέμβρη του 2018. Δημοψήφισμα και "κύρωση της διεθνούς συμφωνίας με εγγυήσεις της Ε Ε και του Ο Η Ε μέχρι τέλη Ιούνη του 2018 από την Βουλή των Σκοπίων και κατόπιν και από την Ελληνική Βουλή"(πρόταση σας νομίζω).
Η ανακοίνωση του Πρωθ.κ. Ζάεφ (ΤV, 20/05/2018), ότι «η Μακεδονία δεν έχει εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας» αναμένεται,νομίζω ν' αποτελέσει ξεχωριστό μέρος της διεθνούς συμφωνίας.
Ευρύτατο τόξο του πολιτικού συστήματος διαμήνυε ότι, εφόσον συμφωνήσουμε πρώτα στο erga omnes και στην αλλαγή του συντάγματος τότε το όνομα δεν έχει τόση σημασία. Η δρομολόγηση στην πράξη της πρότασης κ. Ζάεφ δεν δικαιολογεί σήμερα την άρνηση της με το επιχείρημα ότι, το προτεινόμενο όνομα εμφορείται από αλυτρωτισμό. Στο παρελθόν. Η εμονή στην αποκλειστικότητα ή στην ιδιοκτησία του ονόματος Μακεδονία εγκυμονεί,πλέον, τον αλυτρωτισμό και τον ναζισμό.
Απορρίψατε το προταθέν όνομα(ΕΡΤ 1 21/05/2018 πρωί). Εχοντας εφόδια το erga omnes κτλ προφανώς θα επιλέξετε από την λίστα Νίμιτς μεταξύ των ονομάτων νομίζω, VARDARSKA MAKEDONIJA και του ιδανικού NOVA MAKEDONIJA.
Ίδομεν τον αυτοπροσδιορισμό.
Με τιμή Σταύρος Ιωαννίδης συνταξιούχος Τελωνειακός.
Τηλ.2382023450 mail stavioannid@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: