Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αρχίζει το ματς, άδειασαν οι... τάξεις

Χτύπησε την περασμένη Παρασκευή το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα λύκεια της Ελλάδας, και οι μαθητές περιμένουν «στα αποδυτήρια» για να ξεκινήσει ο «αγώνας» των εξετάσεων -ενδοσχολικών και πανελλαδικών. Στα γυμνάσια έχουν απομείνει μόλις τρεις μέρες μαθημάτων.
Οι ενδοσχολικές στα λύκεια
Τη φετινή σχολική χρονιά, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του λυκείου (Α' και Β' τάξη) θα ξεκινήσουν από αύριο Τρίτη, 29 Μαΐου και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Ιουνίου.
Για τους μαθητές της Γ' λυκείου, θα ισχύσει το εξής: Όσοι θα εξεταστούν ενδοσχολικά μόνο στα μαθήματα της λεγόμενης ομάδας Α (Νέα Ελληνικά -Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Βιολογία), θα δώσουν τα μαθήματα από τις 29 Μαΐου, έως και την 1η Ιουνίου. Για τους μαθητές που τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου.
Για τους μαθητές που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2018.
Η ειδική εξεταστική περίοδος, για όσους μαθητές δεν επιτύχουν στις (ενδοσχολικές) εξετάσεις, καταλαμβάνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου (8-19 Ιουνίου), εξαιρουμένων των ημερών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: