Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με συμφέροντα για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον».
«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει κανείς μόνος του. Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν χωρίς να επιχειρήσουμε τη συγκάλυψη καμίας ευθύνης» τόνισε ο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Στη νέα ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε εισαγωγικά στην υλοποίηση των μέτρων για τη στήριξη και την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Ειδικότερα: με σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών «απλοποιείται η διαδικασία για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών».
Από το Υπουργείο Υποδομών ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για τη διάθεση του εφάπαξ επιδόματος στους πληγέντες από την πυρκαγιά στα τέσσερα κέντρα που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέτα και στο Υπουργείο Υποδομών.
Η πορεία κατάθεσης των αιτήσεων συνεχίζεται ομαλά και έως τις 16:00 είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις, παρατήρησε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή με αριθμό 210 - 6247000 στην οποία μπορούν να καλούν οι πληγέντες και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν είτε το Υπουργείο Υποδομών είτε για φορολογικά θέματα που αφορούν την ΑΑΔΕ.
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: