Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δημόσιο: Η «ακτινογραφία» των προσλήψεων και των αποχωρήσεων του 2018

Λιγότερες οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού από ότι οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Απογραφής», δηλαδή του Ενιαίου Μητρώου Μισθοδοτούμενου Προσωπικού του ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2018 αποχώρησαν -συνταξιοδοτήθηκαν κυρίως- 2.089 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ προσλήφθηκαν στο αντίστοιχο διάστημα 1.855 νέοι εργαζόμενοι – λιγότεροι δηλαδή από τους αποχωρήσαντες κατά 234 άτομα.
Από τους 1.855 νεοπροσληφθέντες, οι 407 εξαιρούνται από τους περιορισμούς που υπάρχουν στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων. Έτσι οι προσλήψεις που υπάγονται στον περιορισμό, είναι συνολικά 1.448. Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 ισχύει η αναλογία «1 προς 3», δηλαδή 1 πρόσληψη για κάθε 3 αποχωρήσεις.
Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις έχουν τα υπουργεία Υγείας (656) και Παιδείας (222), αλλά και οι ΟΤΑ (357), με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης να ενισχύσει σε προσωπικό τις κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες.
Αναλυτικότερα, η κατανομή των προσλήψεων αλλά και των αποχωρήσεων προσωπικού, στους παρακάτω πίνακες:

1. Περιλαμβάνεται το προσωπικό των Υπουργείων, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των ΟΤΑ Ά και ΄Β Βαθμού και των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
2. Περιλαμβάνει στοιχεία του τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα, δηλαδή των μόνιμων υπαλλήλων/λειτουργών, των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των απασχολουμένων με έμμισθη εντολή και των υπαλλήλων επί θητεία που μονιμοποιούνται με την λήξη της (Μέλη ΔΕΠ, Ιατροί ΕΣΥ, Ειδικοί Φρουροί).
3. Δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου
4. Οι Δ/νσεις Προσωπικού των φορέων είναι υπεύθυνες για την επεξεργασία και τη διαρκή επικαιροποίηση των στοιχείων μέσα στις εφαρμογές του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου
5. Από τον Ιούνιο 2015 και έπειτα, το προσωπικό που τελεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας και οι μετακινήσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί, εμφανίζεται στο φορέα που ανήκει.
6. Στη γραμμή με τίτλο «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ» εμφανίζονται οι προσλήψεις που εξαιρούνται από τον περιορισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (1 πρόσληψη ανά 3 αποχωρήσεις για το 2018), οι οποίες αφορούν προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. (αρ.7 του Ν.4368/2016), προσλήψεις σε συμμόρφωση με αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων (αρ. 64 του Ν.4389/2016), καθώς και προσλήψεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου (Γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ. 23/2012). Στην γραμμή με τίτλο «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ» εμφανίζονται οι προσλήψεις που υπάγονται στον περιορισμό.
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: