Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του ΚΕΑ και της Γ' Δόσης του Επιδόματος Παιδιού

Υπουργείο Εργασίας: Η ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ
Εντός της εβδομάδας θα γίνει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Ιουλίου 2018.
Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2018.
Το ποσό των 65.664.302,27 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.195 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 610.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
ΟΠΕΚΑ -Επίδομα Παιδιού: Ανακοινώθηκε η καταβολή του
Προς ενημέρωση των δικαιούχων του Επιδόματος Παιδιού ανακοινώνεται πως αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 καταβάλλεται η Γ δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018 σε 762.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος και ανέρχεται σε 202 εκ. ευρώ. Οι δικαιούχοι θα λάβουν και τα τυχόν αναδρομικά επιδόματα που δικαιούνται από την αρχή του 2018, σε περίπτωση που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δυο προηγούμενες πληρωμές Μαρτίου και Ιουνίου.
Αναδρομικά ποσά επιδομάτων του 2017, για αιτήσεις που ελέγχθηκαν και εκκαθαρίστηκαν, θα καταβληθούν με εμβόλιμη πληρωμή στις αρχές Αυγούστου.
Εξάλλου, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την τραγωδία που έπληξε την Αττική και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: