Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΚΕΕΡΦΑ: 8ο Thessaloniki PRIDE, Σάββατο 22.06, Λευκός Πύργος

Συμμετέχουμε στο 8ο Thessaloniki PRIDE
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019
Λευκός Πύργος
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ STONEWALL
ΛΟΑΤΚΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ, ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ/ΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
** ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
** ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΜΟΦΟΒΙΑ, ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ, ΣΕΞΙΣΜΟ
** ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
Κλείνουν 50 χρόνια από την εξέγερση των ομοφυλόφιλων και τρανς ενάντια στην αστυνομική καταστολή στο μπαρ της Νέας Υόρκης, Stonewall Inn. Αυτή η επέτειος έρχεται να μας θυμίσει ότι η μάχη ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις κερδίζει στο δρόμο από τα κάτω και τη δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Στη μνήμη αυτής της ιστορικής εξέγερσης ξεκίνησαν οι πρώτες διαδηλώσεις υπερηφάνιας το 1970 και σήμερα γίνονται σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Φέτος θα πλημμυρίσουμε ξανά τους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες για να στείλουμε το μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε όλα τα δικαιώματα και να τσακίσουμε τις διακρίσεις και τους φασίστες. Η προηγούμενη χρονιά ήταν γεμάτη μάχες με το αντιφασιστικό και LGBTQ κίνημα στην πρώτη γραμμή. Διαδηλώσαμε κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας δικαιοσύνη για το Ζακ και καταδίκη στους δολοφόνους. Κάναμε για πρώτη φορά τη μέρα της γυναίκας 8 Μάρτη απεργία για όλη την εργατική τάξη. Συγκρουστήκαμε με τη φασιστική απειλή και το ρατσισμό στη διαδήλωση για τα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις 16 Μάρτη, στη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Κινητοποιηθήκαμε στο Εφετείο για την καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν και στη συγκέντρωση για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Παλέψαμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο υπεύθυνες για τον πνιγμό χιλιάδων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και ενάντια στα στρατόπεδα-κολαστήρια και τα ρατσιστικά εγκλήματα της αστυνομίας και των αφεντικών.
Αυτή η αδιάκοπη δράση του αντιφασιστικού κινήματος οδήγησε τη Χρυσή Αυγή, που πριν λίγο καιρό έμοιαζε παντοδύναμη, στο τρομερό εκλογικό πλήγμα και στις 3 κάλπες και να βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή κρίση. Είναι η ώρα να τους τσακίσουμε. Να διασφαλίσουμε ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα ξαναμπούν στη Βουλή. Ότι ο υπόδικος αρχινεοναζί Λαγός δεν θα κερδίσει άρση περιοριστικού όρου εξόδου από τη χώρα για να πάει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Ότι η απόφαση στη δίκη τους θα είναι ισόβια καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά. Μπροστά βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών των 68 χρυσαυγιτών κατηγορούμενων και το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει μαζικά το παρόν μέσα κι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.
*Και φέτος στο Thessaloniki pride, η ΚΕΕΡΦΑ θα βρίσκεται με περίπτερο από τις 12πμ μέχρι τις 10μμ με κείμενα, συλλογή υπογραφών και άλλα υλικά (μπλούζες, κονκάρδες, αυτοκόλλητα).
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: