Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;

Παίρνω την πρωτοβουλία, χωρίς να έχω καμία ειδική έγκριση, συναίνεση και εξουσιοδότηση από τους συνυποψηφίους μου και τον κοινοτικό συνδυασμό με τον οποίο συμμετείχα στις τοπικές εκλογές του Μαΐου, να καταθέσω την δική μου προσωπική πρόταση για την στάση που πρέπει να κρατήσει η Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας στις διεργασίες, στην συνεδρίαση και στην ψηφοφορία ανάδειξης του νέου προέδρου και την νέας κοινοτικής αρχής, που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Και πιστεύω ότι οφείλω να το κάνω σήμερα έστω και βεβιασμένα, γιατί θεωρώ ότι και μία μέρα αργότερα, ο χρόνος δεν θα είναι μαζί μας και φυσικά ούτε με τον τόπο μας...
Προτείνω λοιπόν τα εξής...
Πρώτον, την θετική ψήφο του εκλεγμένου μας υποψηφίου, αλλά και ολόκληρου του συνδυασμού μας Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας, στον πρώτο μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού, όπως αυτός προέκυψε από τα πρόσφατα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, ως απόλυτο σεβασμό στην εντολή της λαϊκής βούλησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για το πρώτο, αποτελεί όμως και η πλήρης κάλυψη των δύο επόμενων σκελών της πρότασης, τα οποία πιστεύω κι αυτά προκύπτουν από την λαϊκή ετυμηγορία.
Δεύτερον, συμφωνία «οικουμενικής» διοίκησης, με την συμμετοχή όλων των συνδυασμών ανεξαιρέτως ως πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτό «προδίδεται» κι από το εκλογικό αποτέλεσμα, σε συγκεκριμένο όμως προγραμματικό πλαίσιο, που θα κατατεθεί, θα συζητηθεί, θα συμφωνηθεί και θα αποφασισθεί μεταξύ των επτά εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων και των τεσσάρων συνδυασμών.
Και τρίτον μια δημόσια γραπτή προεκλογική δήλωση του εν δυνάμει νέου προέδρου και του συνδυασμού Πέλλα Νέα Αρχή, που αναδείχθηκε πρώτος συνδυασμός στις τοπικές εκλογές, καταδίκης και μομφής προς την παρούσα δημοτική αρχή, για την ταλαιπωρία, απαξίωση και αδιαφορία που υπέστει ο τόπος μας τα εννέα τελευταία χρόνια κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.
Διευκρινίζω και πάλι, ότι πρόκειται μόνο για δική μου προσωπική πρόταση, η οποία μπορεί να κατατέθηκε άμεσα στα μέλη του συνδυασμού μας, αλλά ακόμη και σήμερα δεν πήρε για διάφορους λόγους, την απαραίτητη έγκριση και συναίνεση για να προχωρήσει σε απόφαση. Πιστεύοντας ότι αύριο θα είναι πολύ αργά, έσπευσα να την δημοσιοποιήσω. Έτσι μόνο η πρόθεση και τα ευχολόγια συναίνεσης δεν να δηλώνονται μόνο «φθηνά» και «ανέξοδα» προεκλογικά, αλλά και θα τηρούνται με ευλάβεια και μετεκλογικά. Ο λαός της Πέλλας ζητούσε κοινό ψηφοδέλτιο απ' όλους τους τοπικούς υποψηφίους, κι αυτό του προέκυψε τώρα εν είδει κοινοτικού συμβουλίου... Αν αυτό δεν συμβεί σήμερα κιόλας, πριν την διεξαγωγή των αυριανών επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πέλλας για την ανάδειξη δημάρχου, η πρότασή μου χάνει αυτόματα οποιαδήποτε ισχύ και αξία μπορεί να έχει, με τα δεδομένα και την στάση του συνδυασμού μας κατά την άποψή μου, να αλλάζουν άρδην...

Δεν υπάρχουν σχόλια: