Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος

Δεν απολογούμαστε σε αυτούς που ευθύνονται για το μετεμφυλιακό κράτος της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, το κράτος της ανομίας, των σκανδάλων και της κλοπής του μόχθου της ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτούς που έχτισαν όρη και βουνά, δάση και παραλίες, μπάζωσαν ρέματα και ποτάμια κακοποίησαν τη φύση και βεβήλωσαν το περιβάλλον, για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.
Οι πόλεις που ζούμε είναι θύματα αυτών των πολιτικών και χρόνια τώρα οι τοπικές κοινωνίες παλεύουν για τα αυτονόητα, για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Δεν απολογούμαστε σε αυτούς που χρησιμοποίησαν την ελληνική κοινωνία δεκαετίες τώρα ως πελάτες και εκλογικό στρατό μέσα από ρουσφέτια και διορισμούς, για να νέμονται την εξουσία.
Σε αυτούς που καταστρατήγησαν δημοκρατικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα.
Σε αυτούς που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, δημιούργησαν εκατομμύρια ανέργους, έδιωξαν τα νέα παιδιά και τους επιστήμονες στο εξωτερικό, εξανάγκασαν χιλιάδες συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να αυτοκτονούν.
Δεν απολογούμαστε μπροστά στον κυνισμό και στην αναλγησία τους.
Όσο και αν υποτιμούν τη νοημοσύνη των ανθρώπων, ότι ξεχνάνε γρήγορα και έχουν κοντή μνήμη, τα ανομήματά τους είναι πρόσφατα, είναι παρόντα. Η ζωή στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε το 2015, δεν φταίει η νύφη για όλα τα στραβά καρβέλια…
Το παραμύθι με τον καλό λύκο και την κοκκινοσκουφίτσα ο ελληνικός λαός το έχει εμπεδώσει καλά. Όσα φτιασιδώματα και αν χρησιμοποιεί η Δεξιά και η Ν. Δημοκρατία προεκλογικά, όσο και αν άλλαξε προσωπείο και έγινε μειλίχια και ευγενική για να ξεγελάσει την κοκκινοσκουφίτσα, ο κόσμος γνωρίζει ότι «οι ευγενικοί λύκοι είναι οι πιο επικίνδυνοι», όπως έλεγε ο Σαρλ Περώ στην εκδοχή του παραμυθιού το 1697.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Πρέπει να κρίνει με τη λογική και όχι με το θυμικό του, που ακόμα και αυτό έχει γίνει πεδίο βολής του συστήματος προπαγάνδας.
Να σκεφτεί τις αιτίες και ποια πολιτικά κόμματα είναι υπεύθυνα για τις δυσκολίες που βιώνει σήμερα, ποιος μπόρεσε μέσα από συμβιβασμούς, λάθη, νίκες, αδυναμίες να βάλει τέλος στα μνημόνια και στις επιτροπείες κρατώντας την κοινωνία όρθια με ασφάλεια, συνοχή και ειρήνη.
Αλλά και ποιος σήμερα στο τέλος αυτής της διαδρομής εγγυάται με το πρόγραμμά του και τις πράξεις του να διαφυλάξει τις κατακτήσεις του και να τον βγάλει στο ξέφωτο.
Τα κακά μαντάτα από τη μεριά της Ν. Δημοκρατίας έγιναν ήδη ορατά, η χαρά της εξουσίας δεν τους αφήνει να κρυφτούν, δεν κρατιούνται…
Οι εκβιασμοί των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων προς στους ασφαλισμένους, η προαναγγελία αύξησης των διοδίων, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, οι απολύσεις στο δημόσιο, τα στραβά μάτια στα εργασιακά όπως ομολόγησε ο αρχηγός της, είναι σημάδια και μηνύματα το τι θα ξημερώσει.
Αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το τέταρτο μνημόνιο και το ΔΝΤ έρχονται μετά βαΐων και κλάδων και τα τριάντα πέντε δις που είναι στρωμένα πάνω στο τραπέζι, πρώτη φορά στα οικονομικά χρονικά, οι κόποι και οι θυσίες αυτών των χρόνων, ο κουμπαράς για το μέλλον, θα γίνουν φύλλο και φτερό.
Σε αυτούς δεν απολογούμαστε!
Απολογούμαστε μόνο στον ελληνικό λαό και του λέμε καθαρά και ξάστερα.
Διάλεξε, ο λύκος παραμονεύει, ανέτρεψε το παραμύθι τους.
Η κοκκινοσκουφίτσα μπορεί να σωθεί!
 
Ανδρέας Πιλάλης 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: