Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Game of Thrones στην Δ.Κ. Πέλλας;

Μπορεί η Δ.Κ. Πέλλας να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την ήπειρο του Γουέστερος στον φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο, εντούτοις φαίνεται με όσα διαδραματίστηκαν και ακούστηκαν προεκλογικά με τις μεθοδεύσεις κατάρτισης των ψηφοδελτίων, αλλά και όσα διαχέονται και ψιθυρίζονται μετεκλογικά για την κατάταξη εκλογής υποψηφίων και κυρίως τις θέσεις των καλύτερων απ' αυτούς στο νέο κοινοτικό συμβούλιο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την διάσημη αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά επικής φαντασίας Game of Thrones (Παιχνίδι του Στέμματος).
Η αλήθεια είναι ότι δεν επιθυμούσα να ασχοληθώ καθόλου με τα όσα διαδραματίσθηκαν προεκλογικά και να πιστέψω όλα όσα περίεργα κυκλοφόρησαν εκείνο το διάστημα, αλλά δυστυχώς τα περίεργα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν και μάλλον σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τείνουν να τα επιβεβαιώσουν και να ακυρώσουν κάθε έννοια ανιδιοτελούς προσφοράς, ευρείας συναίνεσης, λαϊκής εντολής και δημοκρατίας, βασικά διακυβεύματα των τοπικών εκλογών της 26ης Μαΐου... Βεβιασμένες διεργασίες με αόριστες συμφωνίες κυριών και κυρίων πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, «δίκαιες» χρονικά και αναλογικά των εκλογικών αποτελεσμάτων μοιρασιές αρμοδιοτήτων και θητειών, πιθανές παραιτήσεις συμβούλων για διευκολύνσεις προσωπικών ιδιοτελών συμφερόντων και φιλοδοξιών, εξουσιομανία με κάθε μέσο και κόστος, ενδοπαραταξιακές τριβές, ίντριγκες και δολοπλοκίες, μομφές και επιθέσεις επικεφαλής συνδυασμών προς το εκλογικό σώμα για τις επιλογές του, κι άλλα πολλά ανήκουστα και τραγικά, με το όραμα, το σχέδιο, το πρόγραμμα και την αυτοδιοίκηση να απουσιάζουν και μετεκλογικά, όπως δυστυχώς συνέβη και όλο το προηγούμενο διάστημα. 
Ευτυχώς δεν υπάρχουν ούτε Γουέστερος, ούτε Έσος, ούτε «Εφτά Βασίλεια», ούτε Τείχος, ούτε «Σιδερένια Νησιά» στη Δ.Κ. Πέλλας, γιατί τότε οι «δράκοι» είναι βέβαιο θα έκαιγαν τα πάντα και μαζί κάθε ελπίδα... Υπάρχει μόνο το «φτωχό και ταπεινό» αξίωμα του προέδρου Κοινότητας, το οποίο απ' όσα διαδραματίζονται, αίφνης φαίνεται να αποκτά την αίγλη και το τίμημα υπουργικού θώκου!
Εύχομαι και πιστεύω, ότι τελικά όλα τα παραπάνω, θα παραμείνουν μόνο στην σφαίρα της παραφιλολογίας και της «φαντασίας», δεν θα γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τους ανθρώπους που μας ψήφισαν, δεν θα απαξιώσουμε ακόμη περισσότερο τους θεσμούς και τον τόπο μας, θα επικρατήσουν η λογική και η σύνεση και θα προκύψουν πρόεδρος, κοινοτικό συμβούλιο και διοίκηση αντιπροσωπευτικά και αντάξια της πολύ πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: