Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Βαδίζουμε αισίως προς τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο πρώτη μετά την νίκη «ηρεμιστικό» που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Νέο Μυλότοπο. Ξεπέρασε την μεσοβδόμαδη «φορτούνα» και πλέει πλέον σε ήρεμα νερά, συνεχίζοντας το ταξίδι προς την «γη της επαγγελίας». Να θυμίσω ότι και στον πρώτο γύρο αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Ν.Μυλότοπο(τώρα συνέβει πριν), είχε την πρώτη «τρικυμία» με το σάλτο από το «καράβι» του προπονητή της Στέργιου Κιούρκα που την άφησε ακυβέρνητη για το ματς με την Νέα Πέλλα, με συνέπεια τότε την πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών.
Ο Αλμωπός με την ευρεία όσο και αναμενόμενη νίκη του στην Ίδα, βρίσκεται σταθερά στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν φαίνεται προς το παρόν ότι μπορεί να την απωλέσει με κάποιον τρόπο.
Ο Νέος Μυλότοπος χάνοντας το ντέρμπι με την Πέλλα μπορεί να κράτησε την τρίτη θέση, αλλά δείχνει να απειλείται πλέον σοβαρά από τον ανερχόμενο Προφήτη Ηλία.
Ένας Προφήτης Ηλίας που μετά και την σημερινή ισοπαλία του Εδεσσαϊκού, αισθάνεται πιο ήρεμος στην 4άδα και άρα πιο επικίνδυνος για κάθε αντίπαλο από δω και πέρα, καταδιώκοντας μέχρι τέλους τον Νέο Μυλότοπο για καλύτερο πλασάρισμα.
Θεωρητικές πλέον μόνο οι ελπίδες του πέμπτου Εδεσσαϊκού, που μάλλον αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι χάνει το τρένο των play offs, στην χειρότερη ίσως χρονιά της ιστορίας του.
Το Μάνδαλο νίκησε τον ΠΑΟΚ, αλλά είπαμε ότι η βαθμολογική διαφορά με την 4η θέση και το δύσκολο πρόγραμμά του «απογορεύουν» κάθε αισιόδοξη σκέψη για play offs.
Η Νέα Πέλλα χάνοντας από τον Προφήτη Ηλία, μοιραία έχασε και τις όποιες «φρούδες» ελπίδες είχε για την είσοδο της στην πρώτη 4άδα. Η πρώτη παρουσία της στην Α1 παραταύτα κρίνεται καθόλα πετυχημένη, αφού ξεπέρασε τον εαυτό της.
Το Ριζάρι μπορεί να «ρέπαρε» αυτή την αγωνιστική, αλλά δεν αισθάνθηκε καμία ιδιαίτερη απειλή, έστω κι αν η ένατη Όρμα με την νίκη της το πλησιάσε σε απόσταση δύο βαθμών. Εξαπλάτανος και ΠΑΟΚ απέχουν πολύ βαθμολογικά για να του δημιουργήσουν άγχος.
Η Όρμα νίκησε την Καλή και ανάσανε, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα βαθμούς «εκτός προγράμματος» για να αποφύγει τα play out, έστω κι αν έχει πέντε βαθμούς περισσότερους.
Ο Εξαπλάτανος βρέθηκε για πρώτη φορά στην «κορυφή» των play out με την νίκη του στην Άψαλο, κι από δω και πέρα θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρει μέχρι τέλους.
Η ήττα στο Μάνδαλο μπορεί να έριξε τον ΠΑΟΚ στην 11η θέση μετά από καιρό, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόγραμμα «φωτιά» για την απευθείας παραμονή, αρχίζει μόλις τώρα για όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες.
Η Κρύα Βρύση για ακόμη μία αγωνιστική πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο με την πολύτιμη ισοπαλία που απέσπασε στην Έδεσσα και είναι ίσως η μόνη ομάδα(και ο Εξαπλάτανος) απ' αυτές που μάχονται να αποφύγουν τα play out, που «κλέβει» βαθμούς από θεωρητικά «χαμένα» παιχνίδια. Δεν μπορεί να κάνει όμως και διαφορετικά, αφού το πρόγραμμά της περιλαμβάνει όλες τις ομάδες στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και η μοναδική που δεν έχει κάνει το ρεπό της. Τα πράγματα τα έκανε δύσκολα με αντιπάλους στα μέτρα της και δεν έγιναν τώρα στο δεύτερο μισό του δεύτερου γύρου.
Θεωρητικές και οι ελπίδες της Ίδας που γνώρισε εντός έδρας την συντριβή από τον Αλμωπό, αφού με την αγωνιστική της εικόνα δεν προϊδεάζει κανέναν ότι μπορεί να κάνει την «έκπληξη» και να αποφύγει τα play out.
Η Άψαλος τόπε το «ποίημα» οριστικά και αμετάκλητα, μετά και την σημερινή εντός έδρας ήττα από τον Εξαπλάτανο.
Στην Καλή έχει απομείνει πλέον μόνο το όνομα, αφού η «χάρη» πήγε περίπατο βαδίζοντας προς στο αρνητικότερο ρεκόρ της ιστορίας της Α1 με μηδενική συγκομιδή βαθμών.
Η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει το γειτονικό ντέρμπι Νέα Πέλλα - Πέλλα, με την γηπεδούχο να παίζει μόνο για το γόητρο και την φιλοξενούμενη τα «ρέστα» της για την πρωτιά. Ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι για την ομάδα μας μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος... Στον Νέο Μυλότοπο ακόμα ένα παιχνίδι που βάσει ονομάτων έχει ενδιαφέρον, αλλά βαθμολογικά μπορεί και να μην σημαίνει και πολλά για τις δύο ομάδες. Πολλά και τα ντέρμπι της ουράς, όπου οι γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο...

Την επόμενη αγωνιστική και την βαθμολογία προσφέρει


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
53
55-13
16 -- 5 -- 2
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
52
48-14
16 – 4 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
49
58-22
15 – 4 -- 4
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
45
51-27
13 – 5 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
41
58-27
12 – 5 -- 6

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
40
40-27
12 – 4 -- 6

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
39
50-32
12 – 3 -- 8

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ*
30
36-31
9 – 3 -- 10

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
28
27-47
84 -- 10

ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
23
29-42
5 – 8 --9

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
23
27-44
72 -- 13
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
19
20-44
47 -- 12
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
18
28-59
60 -- 16
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
10
22-54
43 -- 15
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-74
0 – 0 -- 22
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 25η
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κ. Β.
-
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
Μ. Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
Μ. Α. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
-
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γη της επαγγελίας, είναι το σωστό!

Πέτρος Κάνος είπε...

Βεβαίως και είναι η γη της Επαγγελίας, η γη Χαναάν που υποσχέθηκε ο θεός στους Εβραίους, ο τόπος εκπλήρωσης των ονείρων και των προσδοκιών... Ζητώ συγνώμη γι' αυτό, για τα προηγούμενα και για τα επόμενα ορθογραφικά που θα δείτε σε αναρτήσεις. Ο «δαίμων του πληκτρολογίου» έκανε πάλι το θαύμα του!