Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπροσωπεία του Καζακστάν στην Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ο ελληνικός πολιτισμός σημείο αναφοράς για την τουριστική προβολή της χώρας

O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του σήμερα (19/2) αντιπροσωπεία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από το Καζακιστάν τους οποίους ενημέρωσε για τα τουριστικά ενδιαφέροντα και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Την αποστολή συνόδευε ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αστάνα (πρωτεύουσα του Καζακιστάν) κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, ο κ. Γιώργος Βιλδιρίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου  Επαγγελματιών του Παλαιού-Νέου Αγίου Αθανασίου και της ευρύτερης περιοχής «Η Πρόοδος» και εκπρόσωπος των Τουρκικών Αερογραμμών. Άλλωστε, οι Τουρκικές Αερογραμμές πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και πλέον η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν εύκολα προσβάσιμο, ελκυστικό προορισμό για τουρίστες από το Καζακιστάν.

Το Καζακιστάν αποτελεί μία νέα, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, καθώς το βιοτικό και οικονομικό επίπεδο των 18 εκατομμυρίων περίπου κατοίκων του είναι εξαιρετικά υψηλό. Η χώρα διαθέτει και εκμεταλλεύεται πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ, συχνά, αναφέρεται ως το «Παρίσι της Ανατολής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και παρουσίασε συνοπτικά τα τουριστικά και αναπτυξιακά ενδιαφέροντα της Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, της Πέλλας. Αναφέρθηκε στον Ξένιο Δία ως θεό της φιλοξενίας, τονίζοντας ιδιαίτερα την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία και στον Μέγα Αλέξανδρο γενέτειρα του οποίου είναι η Πέλλα. Ο κ. Θεοδωρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό, τονίζοντας ότι αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για την τουριστική της προβολή και ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές. Ακολούθως, παρουσίασε τους σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πέλλας και επίσης αναφέρθηκε στα ποιοτικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα της Πέλλας τα οποία διαθέτουν απαράμιλλα χαρακτηριστικά, λόγω των ιδιαίτερων εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών της περιοχής.

Ο κ. Βιλδιρίδης ανέφερε ότι η Π.Ε. Πέλλας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου και, τα τελευταία χρόνια, γίνονται σημαντικές και συστηματικές προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Παλαιού-Νέου Αγίου Αθανασίου και στην Πέλλα γενικότερα. Η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί την πιο ρεαλιστική και σίγουρη κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης και στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Επαγγελματιών συνεργάζεται στενά με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Καζακιστάν εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την περιήγησή τους στην περιοχή  και την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της. Νωρίτερα είχαν επισκεφτεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας από το οποίο έμειναν έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι. Δήλωσαν τέλος, ιδιαίτερα γοητευμένοι με το ελληνικό κλίμα και τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες καθώς στο Καζακιστάν επικρατούν συνθήκες μεγάλου ψύχους (θερμοκρασίες της τάξης του -30 έως και -40Ο Κελσίου).

Το φιλικό κλίμα της συνάντησης επισφραγίστηκε με την πρόσκληση που απηύθυναν οι επισκέπτες στον κ. Θεοδωρίδη να επισκεφτεί τη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: