Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΛΛΑ - Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ (2-0)2-0

Ήταν αδύνατον να χαθεί βαθμός σήμερα. Η ομάδα μας δεν έπαξε μόνο για το τρίποντο, ούτε μόνο για την κορυφή. Μετά από μια αρκετά ταραγμένη εβδομάδα, αυτή η νίκη θα ήταν το «παυσίπονο ευρέως φάσματος»! Ένα ντέρμπι σε βαρύ γήπεδο που θα κρινόταν στην δύναμη, το πάθος και την μεγαλύτερη θέληση για την νίκη. Όλα αυτά τα είχε η Πέλλα και δικαίως έφτασε σ' αυτή την σημαντική νίκη.
Με παίκτες που στην κυριολεξία γυάλιζε το μάτι τους, η ομάδα μας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Νέο Μυλότοπο να σκεφτεί ότι μπορεί να φύγει με κάτι από την Πέλλα. Οι παίκτες της Πέλλας σε κάθε μονομαχία έβγαιναν νικητές, σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Μοιραία στο πρώτο ημίχρονο πήραν κεφάλι στο σκορ πετυχαίνοντας δύο τέρματα με τους Τζιβελέκη στο 15ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε μετά από σόλο ο Χαρμάνας και του Χαρμάνα στο 40ο λεπτό με κοντινό πλασέ στο κενό τέρμα, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Μπουράκη από δεξιά. Το δεύτερο γκολ επιτεύχθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για την ομάδα μας, αφού λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί δικαίως με δεύτερη κίτρινη ο Τσιβελέκης. Σηκώνει αρκετή συζήτηση όμως ο λόγος που προκάλεσε την πρώτη κίτρινη κάρτα, για ένα φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ στο κέντρο του γηπέδου. Καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για την Πέλλα, με τον Τζιβελέκη όταν του έφυγε το κοντρόλ της μπάλας λίγο έξω από την μικρή περιοχή και δεν κατάφερει να την σπρώξει στα δίχτυα και  τον Χαρμάνα το σουτ του οποίου από καλή θέση έφυγε ψηλά άουτ. Ο φιλοξενούμενος είχε οριζόντιο δοκάρι σε φάση που όμως ήλεγχε απόλυτα ο Ουγκανέζωφ, ο οποίος την βρήκε με το δεξί του χέρι αλλάζοντας την πορεία της και μια καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή με την άμυνα μας να αντιδρά ψύχραιμα και να απομακρύνει την μπάλα.. Το 2-0 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, στο οποίο κρατήθηκαν κι αρκετες καθυστερήσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού η μεσοαμυντική λειτουργία ήταν άψογη στο προβλέψιμο παιχνίδι των φιλοξενουμένων, ενώ η απόδοση όλων των ποδοσφαιριστών μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Πολλές ευκαιρίες δεν είδαμε στο δεύτερο με παιχνίδι κέντρου και τακτικής κυρίως, αλλά και πάλι με την ομάδα μας να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε δύο τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό, αλλά στην μεν πρώτη ο αμυντικός πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κηλίκη που βρισκίταν σε απόσταση βολής και την έστελε να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της ομάδας του κόρνερ, ενώ στις άλλες δύο οι αμυντικοί απομάκρυναν την τελευταία στιγμή τις πλαγιοκοπήσεις των Κουτρογιάννη και Γάκη, πριν γίνουν άμεσα απειλητικοί για το τέρμα. Ο Νέος Μυλότοπος είχε μια κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή και αριστερά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων σημάδεψε την ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού. Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε και παίκτης του Νέου Μυλοτόπου, όταν εκνευρισμένος και διαμαρτυρόμενος για ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, ξεπέρασε τα όρια και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σίγουρα θα αδικήσεις κάποιον αν αναφέρεις διακριθέντα από την ομάδα μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και με τέτοια ψυχή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά και τον προπονητή μας για την διαχείριση όχι μόνο την σημερινή, αλλά και ολόκληρης της δύσκολης περασμένης βδομάδας. Βέβαια και η άμεση αντίδραση της διοίκησης συνέβαλε να δούμε αυτό που είδαμε σήμερα...
Ο Νέος Μυλότοπος παρουσίασε μια καλή εικόνα σήμερα, όχι όμως ικανή για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Η τακτική που επέλεξε ο κ. Μακρίδης έμοιαζε σαν copy paste, μ' αυτή του Αλμωπού στην πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδα μας, αλλά με την ομάδα μας πολύ πιο διαβασμένη και αποφασισμένη για την νίκη.
Κάποια «υπερβολικά» σφυρίγματα του κ. Φωτιά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, αλλά ο πειθαρχικός έλεγχος που εφάρμοσε «κατ' επιλογήν» σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Γενικότερα όμως διαιτητής και βοηθοί δεν έκαναν το «τραγικό» λάθος, ώστε να δικαιολογούν σοβαρά παράπονα και διαμαρτυρίες. Η δυσκολία του αγωνιστικού χώρου και η κρισιμότητα του αγώνα, λαμβάνονται υπόψιν στα ελαφρυντικά τους.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Κορώνας, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης(Μπιγλυκούδης), Καραμούζας, Κουτρογιάννης(Καμπούρης), Χαρμάνας, Κηλίκης(Μπρατσούδης), Τζιβελέκης

  • Ο άσχημος καιρός απέτρεψε την προσέλευση του κόσμου, όμως αυτός που παρευρέθηκε στήριξε την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
  • Πλέον των 15 ήταν τα οχήματα «ελευθέρας εισόδου» που πάρκαραν στην εξωτερική βόρεια πλευρά του γηπέδου για να κάνουν το γνωστό «μπανιστήρι»!
  • Αρκετή φιλολογία υπήρξε για το αν το παιχνίδι θα έπρεπε να αναβληθεί ή όχι, λόγω της βροχόπτωσης, αλλά με ενέργειες της διοίκησης και φιλάθλων που βοήθησαν το πολύ νερό κυρίως στην βόρεια πλευρά απομακρύνθηκε.
  • Ήταν το προτελευταίο παιχνίδι εντός έδρας για την ομάδα μας για την κανονική περίοδο. Απομένει αυτό με την Άψαλο την 28η αγωνιστική.
  • Οι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν το πρώτο γκολ στον πρόεδρο πανηγυρίζοντας προς το μέρος του. Καλή καταρχήν αυτή η κίνηση, αλλά θα μπορούσαν στην συνέχεια να στραφούν και προς το μέρος των φιλάθλων οι οποίοι το πανηγύρισαν δεόντως και τους χειροκροτούσαν σε κάθε προσπάθεια από την έναρξη του αγώνα.
  • Ο Γιώργος Τζιβελέκης είχε το θάρρος να εκτελέσει το πέναλτι, παρά την άστοχη εκτέλεση της προηγούμενης αγωνιστικής. Αν και ήταν πανομοιότυπο σε εκτέλεση, αυτό σήμερα κατέληξε στα δίχτυα. Με την σημερινή αποβολή του θα απουσιάσει από το επόμενο σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας, δημιουργώντας στον κ. Γυριχίδη ακόμα έναν επιπλέον γρίφο προς επίλυση.
  • Ακόμη μία αγωνιστική στην κορυφή η ομάδα μας βρέξει χιονίσει.
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στην Νέα Πέλλα, που μετά την σημερινή ήττα στον Προφήτη Ηλία, δυσκόλεψε το ήδη δύσκολο έργο της για είσοδο στην 4άδα.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den yparxoun sxolia!!!! mouaxaxaxaxaxax kapoioi katapiane thn glwssa pou bgalane oli tin vdomada.oyte ena mpravo den tous vgainei na poyn...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τα φίδια υπάρχουν ακόμα.Ο Γυρι πηρε παραταση.