Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Eυνοϊκά δάνεια για αγρότες

Χαμηλότοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα χορηγεί το προσεχές διάστημα στους αγρότες το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
Μόλις χθες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ για τη σύσταση του Ταμείου, που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, και ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ, Γιώργος Γεροντούκος.
Η διάρκεια των δανείων θα είναι δεκαετής με περίοδο χάριτος έως και δύο χρόνια, ενώ τα αιτήματα των δικαιούχων θα γίνονται στις συμβεβλημένες τράπεζες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Το πόσο «ευνοϊκά» θα είναι αυτά, είναι ένα θέμα... Δάνεια και «ευνοϊκά» είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν στην παρούσα οικονομική συγκυρία και εξαθλιωμένο όλόκληρο τον ελληνικό λαό και φυσικά τους αγρότες. Τώρα για την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου είναι μόνο τυπική, γιατί αν ένα δάνειο «κοκκινίσει» το κράτος κάνει τον «κινέζο» και «σφυρίζει» αδιάφορα... Ούτε «εγγυάται» ούτε «προστατεύει»... Οι αγρότες είναι στους δρόμους σε απόγνωση με δεκάδες αιτήματα, με υποθηκευμένα τα πάντα, κι αυτοί τους προσφέρουν κι άλλη «θηλιά» στο λαιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: