Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

  Μια χρήσιμη και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το  3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών την  Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου με  τίτλο: «τρώω υγιεινά + αθλούμαι τακτικά = μένω υγιης για όλη μου τη ζωή!».
  Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς ,όπου η ανταπόκριση του κοινού ήταν έκδηλη, μια πλειάδα εκλεκτών ομιλητών παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο τη σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά  και της τακτικής άσκησης  κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.
  Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Σερέτης Θεολόγος και προσκεκλημένοι η διαιτολόγος-διατροφολόγος  Σαρρή Χρύσα, η Ολυμπιονίκης taekwondo Μυστακίδου Έλλη, η διεθνής βολλευμπωλίστρια Καφετζάκη Φωτεινή και ο ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Γιαννιτσών Σερέτης Γιάννης, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για τους παραπάνω πυλώνες μιας ποιοτικής ζωής ,γεμάτη υγεία.
  Την εκδήλωση άνοιξε ένα καλαίσθητο βίντεο που ετοίμασαν  μαθητές του σχολείου, με θέμα την διατροφή και άσκηση και ακολούθησε ένα ανάλογο  ξεκαρδιστικό θεατρικό σκέτς ,γραμμένο και σκηνοθετημένο από την μαθήτρια Ανδρίτσου Ολίνα και πρωταγωνιστές τους μαθητές Παπουνίδη Αλέξανδρο,Γκογκίδη Νίκο και την ίδια.
  Κατόπιν έγιναν οι παρουσιάσεις των ομιλητών Σαρρή Χρύσας, Μυστακίδου Έλλης, Καφετζάκη Φωτεινής  και Σερέτη Γιάννη και ακολούθησε μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των μαθητών (οι οποίοι υπέβαλλαν ερωτήσεις) και των προσκεκλημένων ( που απαντούσαν με ικανοποίηση και σαφήνεια).
  Στο φινάλε της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των παράλληλων δράσεων της ημερίδας με τον ίδιο τίτλο:«τρώω υγιεινά + αθλούμαι τακτικά = μένω υγιής για όλη μου τη ζωή!», αυτή της καλύτερης ζωγραφιάς που απονεμήθηκε στην μαθήτρια Μαρκάκη Δέσποινα, αυτή του καλύτερου ποιήματος που απονεμήθηκε στην μαθήτρια Καλπακίδου Λαζαρία και του καλύτερου βίντεο που απονεμήθηκε στους μαθητές Παπαχριστούδη Γιάννη και Σταυρακάκη Στέφανο, από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ,την  Αμανατιάδου Χρυσή(  καθηγήτρια εικαστικών),Παρασκευά Παρασκευή (καθηγήτρια φιλόλογο), Βακάλη Σοφία (καθηγήτρια Πληροφορικής) και Σερέτη Θεολόγο( καθηγητή Φυσικής Αγωγής). Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δωρα των μαθητών αποτελούσαν αθλητικές μπάλες ,που σημειολογικά παρέμπεπαν στον χαρακτηριστικό τίτλο της όλης εκδήλωσης.
  Tέλος , μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ομιλητές της πετυχημένης αυτής ενημέρωσης ,αφού στον καθένα ,το 3ο Γυμνάσιο, πρόσφερε αναμνηστικό ευχαριστήριο και ένα πολύχρωμο μπουκέτο λουλούδια ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την  προσπάθεια  ευαισθητοποίησης των μαθητών, καθηγητών και γονέων στο θέμα της υγιεινής διατροφής και άθλησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: