Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΒΓΑΛ: Αποκυήματα φαντασίας τα περί ένταξης στο 99

Είναι ένα θέμα που αγγίζει πολλούς συντοπίτες μας που εργάζονται στην Γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. Το παραθέτω αυτούσιο όπως αναρτηθηκε στο blog takalanta.blogspot.com.
Τι απαντάει η ΜΕΒΓΑΛ στους υπαινιγμούς που άφησαν συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων.
Αποκυήματα φαντασίας και συκοφαντικές διαδόσεις χαρακτηρίζει η ΜΕΒΓΑΛ τα όσα υπαινίχθηκαν συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΕΚΘ, περί ενδεχόμενης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99.
«Είναι πολύ λυπηρό και ταυτόχρονα ύποπτο το γεγονός ότι, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα, τους συμπολίτες μας, αλλά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιοι επιλέγουν να στοχοποιήσουν μια εταιρεία, όπως η ΜΕΒΓΑΛ, που εδώ και 63 χρόνια παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στον τόπο όπου δραστηριοποιείται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΜΕΒΓΑΛ.
Όπως σημειώνει, η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά είναι γνωστό ότι προέρχεται από τη διακοπή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, την καθυστέρηση εισπράξεων από τους πελάτες, τους αυστηρούς όρους συνδιαλλαγών με τους οίκους του εξωτερικού (προείσπραξη έναντι παραγγελιών) και τον δραματικό περιορισμό της καταναλωτικής δαπάνης.« Όλα αυτά μοιραία είχαν ανάλογο αντίκτυπο σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και στην δική μας, η οποία όμως προχωρά στη ληψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κατάστασης και τη διασφάλιση της συνέχειας της πολύχρονης ιστορίας της», επισημαίνει.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε φάση τελικής διαπραγμάτευσης με τις τράπεζές της, προκειμένου να συνάψει κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό επιχειρηματικό πλάνο, που έχει υποβάλει προς αυτές και έχει συντάξει διεθνής οίκος. «Επομένως, όλα όσα αναφέρονται από διάφορους, μη σχετικούς με την επιχειρηματικότητα, για πιθανή ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου, καθώς και δυσφημιστικές διαδόσεις περί δήθεν κατάργησης του φρέσκου γάλακτος, που αποτελεί τον λόγο ύπαρξης της εταιρείας μας, είναι τουλάχιστον αποκυήματα φαντασίας, πολλώ δε μάλλον συκοφαντικές διαδόσεις, που μπορούν να βλάψουν καίρια την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία μας, και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας», επισημαίνει η εταιρεία.
Να σημειωθεί πως σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων εξέφρασαν φόβους ότι ενδεχόμενη υπαγωγή της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 «ανοίγει την όρεξη να ακολουθήσουν κι άλλοι» με πιθανό μελλοντικό σενάριο το κλείσιμο, ή την αλλαγή ιδιοκτησίας και τη «μονοπώληση της γαλακτοκομικής ζώνης και του κλάδου» από ξένες πολυεθνικές, με «τεράστιες επιπτώσεις» στην αγορά«φρέσκου γάλακτος» και σε παραγωγούς, κτηνοτρόφους, προμηθευτές και καταναλωτές σε εκτεταμένες περιοχές της Κ.Μακεδονίας.
Πήγη: takalanta.blogspot.com

Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις στον φίλο "σκηνοθέτη". Το σχόλιο του δείχνει ότι παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στην Πέλλα.

***ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟ «ΜΠΛΟΚ» ΤΟΥ Π.ΚΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ.ΤΟ a-pellablogspot.com ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ,ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!.
ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΜΠΡΑΒΟ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ «Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:
«ΚΑΙ Ο κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο κ.ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ».
Ο...σκηνοθέτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: