Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΔΑΛΟ - ΠΕΛΛΑ (0-3)0-3

Σ' ένα παιχνίδι copy paste μ' αυτό της 10ης αγωνιστικής στην Νέα Πέλλα, η ομάδα μας πέρασε με άνεση κι από το Μάνδαλο. Η διαφορά δυναμικότητας εμφανής, με την Πέλλα να χρειάζεται μόλις ένα 45λεπτο για να «τελειώσει» το σημαντικό αυτό ματς και να προσθέσει ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει κεφάλι στο σκορ, με το γκολ πέναλτι του Τσιβελέκη μόλις στο 2ο λεπτό(video). Πέναλτι που επέφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων δικαίως η αδίκως, αφού υπεδείχθη από τον πρώτο βοηθό κ. Σίπκα και όχι από τον κ, Σιδηρόπουλο. Προσωπική μας άποψη, η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του αμυντικού του Μανδάλου. Το διαφαινομένο δεύτερο τέρμα άργησε σχεδόν μισή ώρα να επιτευχθεί, με τον Γάκη στο 30ο λεπτό με ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή να νικά τον τερματοφύλακα του Μανδάλου. Το τρίτο τέρμα πέτυχε ο Κηλίκης στο 40ο λεπτό με ιδανικό πλασέ αφού πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα. Κι έτσι μ' αυτό τον τρόπο η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος και το μυαλό όλων πήγε αυτόματα στην Τετάρτη και τον μεγαλο τελικό του κυπέλλου. Πολλές κλασικές ευκαιρίες για την Πέλλα κυρίως με τον Τζιβελέκη, αλλά και τους Ρίσκο, Μπουράκη συνθέτουν την εικόνα που παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η νεανική ομάδα του Μανδάλου δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος.
Με σβησμένες τις μηχανές η Πέλλα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με το Μάνδαλο να ψάχνει το γκολ της τιμής. Σ' ένα παιχνίδι κέντρου, οι φάσεις ελάχιστες και ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού για κάθε ομάδα, με την Πέλλα να έχει όμως την πρωτοκαιθεδρία με καλύτερη το δυνατό σουτ του Μπιγλυκούδη που απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας σε κόρνερ και το Μάνδαλο να πλησιάζει σε δυο τρεις περιπτώσεις απειλητικά το τέρμα του Πόπη. Καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Χαρμάνα δεν υπεδείχθη από τον κ. Σιδηρόπουλο. Χωρίς πολύ σπουδαία πράγματα μέχρι την λήξη, με την ομάδα μας να φεύγει νικήτρια με σκορ 0-3 και να επικεντρώνεται πλέον στον τελικό της Τετάρτης.
Πολύ καλή εικόνα για ένα ημίχρονο η Πέλλα όσο χρειάστηκε βέβαια για να πάρει το τρίποντο, με τον κ. Γυριχίδη να έχει την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε πολλά παιδιά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Το Μάνδαλο φιλότιμο αλλά χωρίς πολλές αξιώσεις και κίνητρο είχε γενικά πολύ μέτρια απόδοση.
Καλή η διαιτησία του αγώνα σε ένα εύκολο παιχνίδι, στο οποίο βοήθησαν και οι 28 ποδοσφαιιριστές που αγωνίσθηκαν.
Η σύνθεση: Πόπης, Κουτρογιάννης, Βουσβούρης, Τανταλίδης, Γάκης, Μπουράκης, Κορώνας, Ρ'ισκος, Χαρμάνας(Μπρατσούδης), Κηλίκης(Μπιγλυκούδης), Τζιβελέκης(Τουλγαρίδης).

  • Κρύο αεράκι στο γήπεδο, αλλά ικανοποιητική η προσέλευση των φιλάθλων.
  • Οι διαμαρτυρίες των φίλων του Μανδάλου για τον γρήγορο καταλογισμό πέναλτι, σταμάτησαν μετά το δεύτερο γκολ της Πέλλας.
  • Διαμαρτυρίες κι από το κ. Τσαμαρδό με κόσμιο τρόπο, που όμως δεν είχαντην ανάλογη συνέχεια βλέποντας την Πέλλα να κυριαρχεί στο γήπεδο και να μην έχει λύσεις να ανατρέψει την κατάσταση.
  • Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την Δόξα, που είδε δύο ποδοσφαιριστές της να αποχωρούν τραυματίες.
  • Νεαροί ποδοσφαιριστές μας και όχι μόνο, τίμησαν δεόντως στην ανάπαυλα την καντίνα που είχε στηθεί απέναντι από την είσοδο του γηπέδου(φωτό), ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα 2-3 κορασίδες τους «καμάρωναν».
  • Άριστη η φιλοξενία της ομάδας του Μανδάλου.
  • Υπήρξαν φίλαθλοι της Πέλλας που ξεκίνησαν κανονικά γοα το Μάνδαλο, κι έφτασαν αφού είχαν επιτευχθεί τα 3 τέρματα! Ό λόγος είναι ότι έφτασαν στο Μάνδαλο μέσω Εξαπλατάνου, χωρίς μάλιστα να πληροφορηθούν την εξέλιξη του αγώνα Εξαπλάτανος - Όρμα!
  • Η νταλίκα που ανετράπη λίγο έξω από την Πέλλα, καθυστερούσε τους διερχόμενους οδηγούς και τους φιλάθλους της Πέλλας, αφού σχηματίσθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων κυρίως από το ρεύμα προς τα Γιαννιτσά.
  • Με το αυτί στη Κρύα Βρύση οι φίλοι της Πέλλας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα νέα που άκουσαν.
  • Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Πέλλα φιλοξενεί την Άψαλο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου.
  • Πριν όμως απ' αυτό διεξάγεται ο μεγάλος τελικός κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών με αντίπαλο τον Νέο Μυλότοπο και το ενδιαφέρον όλων έχει να κάνει μόνο μ' αυτό που αποτελεί διακαή πόθο όλων των ανθρώπων γύρω από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Πέλλα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: