Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό για μαθητή Ηλεκτρικής Κιθάρας


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


Ακόμα μία επιτυχία έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.
Πιο συγκεκριμένα, ο 14χρονος Γιώργος Σουγιουλτζής, ο οποίος φοιτά στο τμήμα ηλεκτρικής κιθάρας του Ωδείου με καθηγητή τον Απόστολο Σιταρά, απέσπασε το Γ’ Βραβείο (β’ Κατηγορία) στον πανελλήνιο διαγωνισμό ηλεκτρικής κιθάρας που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο Βόλο και ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια του «Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου».

Ο Γιώργος Σουγιουλτζής διαγωνίστηκε με το έργο «Cross of love», του διάσημου κιθαριστή joe Satriani καθώς και με αυτοσχεδιαστικά solos τα οποία απαιτούν άπταιστη γνώση κλιμάκων που απαιτούνται στην rock και jazz μουσική.
Όπως μαρτυρά ο ίδιος, στην προηγούμενη περίοδο προετοιμασίας για τον  διαγωνισμό μελετούσε δύο ώρες καθημερινά.
Την επιτροπή του διαγωνισμού απετέλεσαν οι γνωστοί στον χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας στην Ελλάδα, κιθαριστές, Ιωάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Νάσσιος, Θοδωρής Καλατζάκος.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν τόσο στον Γιώργο Σουγιουλτζή, όσο και στον καθηγητή του, Απόστολο Σιταρά.
Η επιτυχία αυτή, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη των σημαντικών εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών που παρέχει το Ωδείο του δήμου Πέλλας, το οποίο σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του παρέχοντας στους νέους πολιτισμική και μουσικά επιστημονική μόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: