Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Αλμωπός και Πέλλα ανοίγουν την ψαλίδα από τους υπόλοιπους της 4άδας των play off, ενώ στην ουρά για τα play out γίνεται πλέον χαμός, με τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής να αναθεωρούν τα δεδομένα και να μην αισθάνεται ασφάλεια ούτε το όγδοο της βαθμολογίας Ριζάρι!
Ο Αλμωπός μετά το διπλό στην Κρύα Βρύση, κρατά για καλά το προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, έστω κι αν όλα να μπορούν να αλλάξουν μόνο σ' ένα παιχνίδι.
Η Πέλλα όχι μόνο διεκδικεί επάξια την πρωτιά μετά το πέρασμα κι από το δύσκολο Μάνδαλο, αλλά αγωνίζεται ταυτόχρονα και για την «τιμή» των play off, αφού ένα δικό της στραβοπάτημα(ήττα) τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, μπορεί να στέψει τον Αλμωπό πρωταθλητή χωρίς αγώνες κατάταξης.
Ο τρίτος Νέος Μυλότοπος μετά την ήττα στην Νέα Πέλλα, μάλλον χάνει και την τρίτη θέση, αφού την επόμενη εκτίει το ρεπό του και ο Προφήτης Ηλίας που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής αγωνίζεται εκτός με την Ίδα έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος του.
Ακολουθεί το κλάμπ των «αδιάφορων» ομάδων με τους Εδεσσαϊκό που είχε ρεπό, την Νέα Πέλλα που πέτυχε σπουδαία νίκη γοήτρου επί του Νέου Μυλοτόπου και το Μάνδαλο που ήττηθηκε κατά κράτος από την ομάδα μας να καταλαμβάνουν τις θέσεις 5-7 αντίστοιχα.
Το Ριζάρι που είχε τεράστια ευκαιρία να σωθεί και μαθηματικά, όχι μόνο την έχασε με την εντός έδρας ήττα από την Ίδα, αλλά υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να μπλέξει στον χορό των «κολασμένων».
Ο ΠΑΟΚ που νίκησε στο «εξάποντο» την Όρμα, βγήκε μετά από καιρό από την ζώνη των play out έστω και με το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία από τα μεταξύ τους παιχνίδια με την χθεσινή αντίπαλό του. Ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει μαζί με τον Εξαπλάτανο τις περισσότερες πιθανότητες για αποφυγή της επίπονης διαδικασίας των play out.
Μια Όρμα  με την ήττα στην Τραπεζούντα που όχι μόνο μπήκε στην ζώνη των play out «πληρώνοντας» έτσι το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του δευτέρου γύρου, αλλά θα έχει κι έναν «τελικό» την επομένη εντός με το Ριζάρι, δεδομένων των τελευταίων δύο πολύ δύσκολων αγώνων με Προφήτη Ηλία εκτός και Πέλλα εντός. Δύσκολα τα πράγματα και μάλλον εφικτός στόχος ένα καλό πλασάρισμα στα play out.
Ο Εξαπλάτανος που έκανε το «αυτονόητο» με την Καλή, αναμένεται να δώσει μάχη μέχρι τέλους για να σωθεί απευθείας χωρίς μπαράζ και πιθανότερο σενάριο αυτό να κριθεί την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην έδρα του.
Η Ίδα με την «υπέρβαση» στο Ριζάρι, το παλεύει το «θαύμα» αλλά θα χρειαστεί τρεις μεγαλύτερες υπερβάσεις ακόμη για να το καταφέρει.
Η Κρύα Βρύση αφού δεν πήρε τίποτα από τον Αλμωπό, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι ένα καλύτερο πλασάρισμα. Όμως με την εικόνα που έδειξε από τα μισά του δευτέρου γύρου κι έπειτα, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στα play out να σώσει την χρονιά.
Η Άψαλος έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και δεν αποτελέι σάκο του μποξ για καμιά ομάδα ακόμη και της πρώτης τετράδας. Το ένοιωσε πριν ο Αλμωπός και σήμερα ο Προφήτης. Η ομάδα μας πρέπει να το δει πολύ σοβαρά την επόμενη αγωνιστική για να μην το νοιώσει κι αυτή.
Η Καλή μετά την πολύ καλή εμφάνιση με τον Αλμωπό, παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις του Εξαπλατάνου. Αλλά οι απαιτήσεις από την Καλή, έχουν εξαλειφθεί από καιρό...
Το γεγονός της εβδομάδας κι ένα από τα σημαντικότερα της χρονιάς για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα τα νομού μας, θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών και δεν είναι άλλο από τον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας στο οποίο ελπίζουμε όλοι η ομάδα μας να τα καταφέρει και να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο.
Η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει δύο πολύ «καυτά» παιχνίδια. Το γειτονικό ντέρμπι της Αλμωπίας ανάμεσα στον Αλμωπό και τον Εξαπλάτανο με τον Αλμωπό να έχει το σαφές προβάδισμα αλλά κανείς να μην μπορεί να ξεγράψει εκ προοιμίου την φιλοξενούμενη ομάδα και το Όρμα - Ριζάρι που ίσως δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ήδη συναρπαστική μάχη των play out. Όχι ότι κάποια από τα υπόλοιπα στερούνται ενδιαφέροντος, αλλά αυτά τα δύο φαντάζουν ως τα πιο «τηλεοπτικά» της αγωνιστικής.

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική είναι μια προσφορά
 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
61
54-14
19 -- 4 -- 2
PLAY OFF
MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
59
61-13
18 – 5 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
53
64-28
16 – 5 -- 5
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
51
59-29
15 – 6 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ*
44
65-31
13 – 5 -- 7

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
42
53-41
13 – 3 -- 10

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
40
41-38
12 – 4 -- 9

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ*
33
40-37
10 – 3 -- 12

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
29
32-47
92 -- 14

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
29
29-55
8 – 5 -- 12

ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
28
38-43
610 -- 9
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
25
31-60
81 -- 16
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
23
25-47
581 -- 13
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
13
28-59
53 -- 17
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
9-87
0 – 0 -- 25
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 28η
 Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
-
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: