Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΔΕΔΔΗΕ: Ενδεικτικό Πρόγραμμα Περικοπών Ηλεκτροδότησης στην Πέλλα το απόγευμα-βράδυ της 3ης Ιουλίου 2014

Το πρόγραμμα περικοπών που είχε ανακοινωθεί για το μεσημέρι, διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή, δεν τέθηκε τελικά σε εφαρμογή, καθώς οι καιρικές συνθήκες περιόρισαν τη ζήτηση ρεύματος.
Προετοιμασία για πιθανές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μετά τις 8 το βράδυ γίνεται από τους Διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ρεύματος, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Η διάρκεια και η ώρα έναρξης των περικοπών θα εξαρτηθούν βέβαια από τις μονάδες που θα είναι διαθέσιμες εκείνη την ώρα αλλά και το ύψος της ζήτησης.
Το μέγιστο της ζήτησης παρατηρείται πλέον τις βραδινές ώρες (8-10) οπότε είναι σε λειτουργία τα κλιματιστικά χωρίς (όπως κατά τη μεσημεριανή αιχμή) να είναι διαθέσιμη η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, η αιχμή της ζήτησης θα σημειωθεί στις 10 το βράδυ και θα φθάσει στα 7.550 μεγαβάτ.
Το πρόγραμμα περικοπών που είχε ανακοινωθεί για το μεσημέρι, διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή, δεν τέθηκε τελικά σε εφαρμογή, καθώς οι καιρικές συνθήκες περιόρισαν τη ζήτηση ρεύματος.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Διαχειριστής κ. Γ. Γιαρέντης, έστειλε επιστολή προς τη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι για να αποφευχθούν τα προβλήματα ευστάθειας θα πρέπει να εξασφαλιστεί παραγωγικό δυναμικό ύψους 3.230 MW και δεν αποκλείει να γίνουν διακοπές ρεύματος και τις απογευματινές ώρες αιχμής και συγκεκριμένα από τις 19:00 – 22:00.
Το πρόγραμμα περικοπών που ανακοινώνεται, μέγιστης διάρκειας 1 ώρας, επισημαίνεται ότι είναι απολύτως ενδεικτικό και ενδέχεται να μεταβληθεί, τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας) και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί κατά την κατάρτιση του προγράμματος περικοπών.
Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης του προγράμματος περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής του.
Το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr
Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Πέλλα:
  • 20:00-21:00 Μεσσιανό, Αρχοντικό, Αγροσυκιά
  • 21:00-22:00 Τμήμα πόλης Γιαννιτσών, Πενταπλάτανος, Ελευθεροχώρι, Δαμιανό, Λεπτοκαρυά
  • 22:00-23:00 Αρδευτικά Πέλλας, Ραχώνα, Λειβαδίτσα, Δυτικό, αρδευτικά

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: