Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δια βίου θα ισχύουν τα πιστοποιητικά πληροφορικής

Στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη βρίσκεται προς υπογραφή η απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταργείται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών πληροφορικής. Με βάση την απόφαση, που έχει ήδη υπογραφεί από υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδο, τα πιστοποιητικά πληροφορικής θα ισχύουν δια βίου, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
Προηγήθηκε ο σάλος που προκάλεσε η ΚΥΑ 4204 (ΦΕΚ 1263/Β/16-5-2014) του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων κου Αρβανιτόπουλου, που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής, την οποία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά κάποιοι από τους φορείς πιστοποίησης και ήδη μεγάλος αριθμός κατόχων πιστοποιητικών έχει προχωρήσει σε διαδικασία ανανέωσης καταβάλλοντας ποσά από 75€ έως 150€.
Η κατάργηση της τριετούς ισχύος των πιστοποιητικών πληροφορικής επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Κουκοδήμο ο οποίος με δηλώσεις του στο SBC επεσήμανε: «Ουσιαστικά επικυρώνουμε ότι ο τίτλος αυτός θα είναι διά βίου. Παράλληλα προωθούμε μία διάταξη για τη διασφάλιση όσων έχουν στα χέρια τους πιστοποιητικά που έχουν λήξει και με τον τρόπο αυτό δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε προκηρύξεις δημοσίου και γενικότερα στην εύρεση εργασίας. Πιστεύω ότι αυτό θα το λήξουμε σε μία εβδομάδα».
Επισημαίνεται ότι 8 από τους 10 φορείς πιστοποίησης δεν είχαν προχωρήσει σε διαδικασία ανανέωσης επί πληρωμή, καταγγέλλοντας «ως άδικη και καταχρηστική» την τριετή ισχύ των πιστοποιητικών πληροφορικής, μέσω του συλλογικού οργάνου ΣΥΝΕΦΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Φορέων Πιστοποίησης).

Πηγή: diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: