Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εγκρίνεται η δόση του 1 δισ. με αναβολή του «παράλληλου πρόγραμματος»

Μέχρι την Παρασκευή η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το Δ.Σ. του ESM τη Δευτέρα το πρωί, αποφάσισε το EWG, αφού πρώτα ζήτηθηκε από τους δανειστές να αναβληθεί το «παράλληλο πρόγραμμα». Mετά τις 7 Ιανουαρίου και ύστερα από συνεννόηση με τους δανειστές η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το «παράλληλο πρόγραμμα» στη Βουλή. «Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε» τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που ρίχνει την ευθύνη για την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου στην αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα, μέχρι αύριο Παρασκευή θα πρέπει να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί, όπως αποφάσισε το Euro Working Group, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Για την απόσυρση ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης το Euro Working Group.
Το παράλληλο πρόγραμμα, θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι είναι ακοστολόγητο. Σκοπός είναι στο μεσοδιάστημα να γίνει η κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το περιερχόμενο του νομοσχεδίου και την κάλυψη του ενδεχόμενου δημοσιονομικού κόστους.
Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών οι οποίοι έκριναν πως πιθανώς να υπονομεύσει το τρίτο μνημόνιο που τηρεί και εφαρμόζει η Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο παγώματος της δόσης του ενός δισ. ευρώ, πραγματοποίησε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς και αποφάσισε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται. 
Συζήτηση μετά τις 7 Ιανουαρίου αποφάσισε διάσκεψη Προέδρων της Βουλής
Αναζητώντας έναν εύσχημο τρόπο η απαίτηση των δανειστών να γίνει συμβατή με τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες συνεδριάσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανακοίνωσε ότι η Διάσκεψη πήρε ομόφωνα την απόφαση για τροποποίηση της διαδικασίας σχετικά με τη συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
Τόσο η συζήτηση όσο και η ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου θα διεξαχθούν μετά τις 7 Ιανουαρίου, τόνισε ο Ν. Βούτσης. 
Η πρόταση του Πρόεδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων εγκρίθηκε μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους τρεις Προέδρους των Επιτροπών, προκειμένου να υπάρχει άνεση στη διαβούλευση και τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου.
Στις 11 Ιανουαρίου η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης της συζήτησης στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μαξίμου: Το παράλληλο πρόγραμμα δεν αποσύρθηκε 
«Το νομοσχέδιο ποτέ δεν αποσύρθηκε» τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τυπου του Πρωθυπουργού, που ρίχνει την ευθύνη για την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου στην αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
ΝΔ: Όσα έλεγε η Κυβέρνηση ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση
«Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το 'παράλληλο πρόγραμμα' αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης.
«Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες. Για να τεθεί, επιτέλους, ένα τέρμα στο συνεχή διασυρμό της χώρας, καλώ το Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. Καλώ τον κ. Τσίπρα, να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
ΚΚΕ: Διαφημιστική απάτη το παράλληλο πρόγραμμα
«Η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης, με τίτλο 'παράλληλο πρόγραμμα', όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά αντίθετα ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών υγείας» σχολίαζει το ΚΚΕ.
Ποτάμι: Μαζεύτηκε άρον-άρον επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης 
«Το περιβόητο 'παράλληλο πρόγραμμα' της κυβέρνησης, γραμμένο στο πόδι, με δεκάδες ασάφειες και διευθετήσεις ρουσφετιών, μαζεύτηκε τελικά άρον-άρον, επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης» τονίζει το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.
«Άλλη μια "σκληρή διαπραγμάτευση" έληξε άδοξα, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συνεχίζουν να πουλούν το παραμύθι 'εμείς θέλουμε, αλλά δεν μας αφήνουν'.
«Το Ποτάμι δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι σε αυτό το θέατρο δεν συμμετέχει, για αυτό και αποχώρησε από τη Βουλή. Η χώρα έχει όντως ανάγκη από μια σειρά τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα υπερβαίνουν το μνημόνιο. Αυτές όμως δεν μπορούν να γίνουν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ζουν σε παράλληλο οπισθοδρομικό σύμπαν» υπογραμμίζει το Ποτάμι
Κωνσταντοπούλου: Απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος» από την κυβέρνηση - μαριονέτα 
Κυβέρνηση-μαριονέτα,Βουλή-οπερέτα χορεύουν-τραγουδούν σε ρυθμούς δανειστών.Κατά ριπάς κατεπείγοντα μέτρα, απόσυρση "παράλληλου προγράμματος"

Πηγή: thepressproject.gr

ΛΑ.Ε.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ-

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά γελοιοποιήθηκε μέχρι εξευτελισμού, αφού, άρον – άρον, απέσυρε για τον καινούργιο χρόνο…,  με εντολή της τρόικας, ακόμα και αυτό το επικοινωνιακό, πρόχειρο, ανούσιο και με αρκετές αντιδραστικές ρυθμίσεις νομοσχέδιο που είχε καταθέσει και το είχε διαφημίσει ως «παράλληλο», τάχα, πρόγραμμα.
Η χώρα έχει εξελιχθεί σε ξεπουλημένο προτεκτοράτο, που διευθύνεται από μια κυβέρνηση πολιτικών «υπαλλήλων» της τρόικας.
Ανατροπή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: