Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

«Πάνω από 10 δισ. στην πραγματική οικονομία το 2016»

Χώρα σταθερότητας και ασφάλειας είναι η Ελλάδα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως αυτό θα επιτευχθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.
Ανέφερε επίσης ότι η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα.
«Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας», τόνισε.
Αναφερόμενος στον πυλώνα της ασφάλειας, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, «καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας».
Ωστόσο, σημείωσε, «η Ελλάδα αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας».
Πάντως, στη διάρκεια της εκδήλωσης είχε μια μικρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι το τέλος διανυκτέρευσης που επιβάλλεται στα ξενοδοχεία θα επιβαρύνει απ' ευθείας τους τουρίστες, θίγοντας επιχειρήσεις και τον τουρισμό γενικότερα.
Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι κατανοεί την ανησυχία του ΣΕΤΕ, ωστόσο το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα επιβληθεί από το 2018, σύμφωνα με σχετικό αίτημα των ξενοδόχων.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.
Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2,7%, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: