Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Απεργιακό Κάλεσμα των Φορέων της Πόλης

Οι συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης σε σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΓ αποφάσισαν ομόφωνα: 
1. τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στις τριήμερες κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε  την ψήφιση του νομοσχέδιου που σφαγιάζει την κοινωνική ασφάλιση.    
2. Την διοργάνωση ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ την Κυριακή 8 Μαΐου  -μέρα που η εργατική τάξη γιορτάζει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να τη μετατρέψει σε αργία και να τη μεταφέρει την τρίτη μέρα του Πάσχα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει  στην πλατεία Γκόνου Γιώτα  στα Γιαννιτσά  ώρα 11:00 π.μ
Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων. Προχωράει στον αιφνιδιασμό, καταθέτει με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη,  προσπαθώντας  με τέτοια κοινοβουλευτικά τερτίπια να εμποδίσουν να εκφραστεί η θέληση των εργαζόμενων.
Όμως:
Μπροστά στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με την αύξηση των εισφορών και τη δραστική μείωση των συντάξεων που φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης, μπροστά στο άδικο φορολογικό σχέδιο που φτωχοποιεί άγρια τους αγρότες, επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και τους υπαλλήλους, μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς οι συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής  συνεχίζουμε τη στράτευση σε αυτόν τον κοινό αγώνα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμη μας στην διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων. Να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που επιβάλουν δανειστές και αγορές και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση   συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την βάση ότι ακόμη και αν βρει η κυβέρνηση τους «πρόθυμους» για να ψηφίσουν τις επιλογές των δανειστών και το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, οι αγώνες μας θα επιβάλουν ότι θα μείνει στα χαρτιά.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης  δεν υπάρχει άλλη διέξοδος
οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο!

ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους τους πολίτες της ΠΕΛΛΑΣ  να συμμετάσχουν δυναμικά στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΟΥΝΟΥ ΓΙΩΤΑ , ενάντια σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον των παρόντων και των επόμενων γενεών.
Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ –Ν Τ.  ΑΔΕΔΥ -  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ -Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ -ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ  ΕΦΕΕΠ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΠΕΛΛΑΣ -ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ- -ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ  -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑ, -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ –

Δεν υπάρχουν σχόλια: