Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ένας ξεχασμένος αριθμός

Οι στρατιές των ανέργων και το σχέδιο που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προτείνει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία η ανεργία θα πέσει στο 24,7% το 2016 από 24,9% το 2015 και στο 23,6% αν πάνε όλα κατ' ευχήν.
Μιλάμε για πάνω από 1,16 εκατομμύρια ανέργους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χωρίς να υπολογίσουμε τους υποαπασχολούμενους, τους απλήρωτους και τους αμειβόμενους με μισθούς πείνας.
Αν η ελληνική οικονομία μοιάζει παγιδευμένη στη μέρα της μαρμότας, οι άνεργοι το βιώνουν αυτό 100 φορές περισσότερο.
Καλό είναι να το θυμούνται όσοι κρατάνε τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, αλλά και όσοι περιμένουν την εξουσία σαν ώριμο φρούτο, χωρίς να έχουν ένα σχέδιο για το μείζον αυτό θέμα.
Διότι μπορεί και η αξιολόγηση να κλείσει και η κουβέντα για το χρέος να ανοίξει, αλλά ο μόνος που θα έχει στο μέλλον το δικαίωμα να πανηγυρίσει για κάτι, θα είναι ο πολιτικός που θα έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανέργων και θα τους έχει προσφέρει την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν και να ανταμειφθούν για αυτό.
Αυτόν τον πολιτικό ακόμα τον περιμένουμε, καθώς από την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο, δεν έχουμε ακούσει μια νέα ιδέα ή ένα πειστικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ασθένεια που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Και όσο δεν υπάρχει αυτό το σχέδιο κατά της ανεργίας, κανείς δεν μπορεί να μιλά για επιτυχίες και οριστικές λύσεις.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: