Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Θέμα λίγων ημερών η ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελλάδας και Θεσμών

Την εκτίμηση πως μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα έχει κλείσει η συμφωνία μεταξύ δανειστών και Ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιτχαρτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.
«Οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά, το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση» δήλωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
«Πρόκειται για σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» σημείωσε σχετικά. Αυτό που απομένει, σύμφωνα με την ίδια, είναι η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων μέτρων τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αναφορικά με το χρέος, η Μπράιτχαρντ επανέλαβε πως η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τους πιστωτές της Ελλάδας να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις.
Σχετικά με το ΔΝΤ τέλος, η εκπρόσωπος της Κομισιόν παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία, «η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: