Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλαδα ζήτησε ο Λιου από τον Σόιμπλε

«ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ»
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δράσει με ευελιξία και να εφαρμόσει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.
Οι δυo υπουργοί συναντήθηκαν στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών των G7.
Ο κ. Λιού μίλησε στον κ. Σόιμπλε για «τη σημασία να τηρήσει η Ευρώπη τη δέσμευσή της για να θέσει το ελληνικό χρέος σε μία βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης», αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός είπε στον Γερμανό ομόλογό του ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευέλικτες, ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών Θεσμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να «βρεθεί μία βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός σε εύθετο χρόνο».
Το ίδιο μήνυμα μετέφερε ο κ. Λιου στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή, στον οποίο ανέφερε τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης για το «ελληνικό ζήτημα» το οποίο πολλοί παράγοντες της οικονομίας αντιμετωπίζουν ως σημαντική απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μιχάλης Ιγνατίου
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: