Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η ΝΔ επενδύει στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καταγγέλλει η ΝΔ ως δέσμιους ακραίων στοιχείων του “βαθέος ΣΥΡΙΖΑ”, διεκδικώντας πίσω το μεσαίο χώρο και τους “νοικοκυραίους” με έμφαση σε ζητήματα όπως οι επενδύσεις και η δημόσια ασφάλεια.
Το διπλό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία επιδιώκει να κυριαρχήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς και από την άλλη επιθυμεί να κρατήσει την αριστερή του κομματική βάση, επιδιώκει να αντιμετωπίσει επενδύοντας στην... απειλή των συνιστωσών η Νέα Δημοκρατία.
Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να επικεντρώσει τα πυρά της σε θέματα όπως οι επενδύσεις και ο “νόμος και τάξη”. Και επιλέγει ειδικότερα να καταγγείλει την κυβέρνηση πως δεν μπορεί να διασφαλίσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και να... σοσιαλοφέρνει, παραμένει ένα κόμμα με ακραίες αριστερές συνιστώσες.
Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το λεγόμενο μεσαίο χώρο, μετά τη “στροφή στο ρεαλισμό” του περασμένου καλοκαιριού, φέρνει το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμέτωπους στο κέντρο του πολιτικού φάσματος και η απάντηση της ΝΔ σε αυτό το πρόβλημα, είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες πως παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει... ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει επίσης να επικεντρώνει σε ζητήματα όπως η δημόσια ασφάλεια, που δεν άπτονται του μνημονίου, αλλά και στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να εφαρμόσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα πολιτικές όπως οι ιδιωτικοποιήσεις που υπαγορεύονται μεν από το μνημόνιο, αποτελούν όμως όχι λόγω μνημονίου, αλλά εδώ και δεκαετίες κεντρική πολιτική επιλογή της ΝΔ, με την οποία όπως υποστηρίζει θα έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Η τακτική αυτή βέβαια στην πραγματικότητα υπαγορεύεται και από το γεγονός ότι σε μερίδα στελεχών της ΝΔ και ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από τη σκληρή σαμαρική δεξιά επικρατεί η άποψη ότι τμήμα των μετριοπαθών νοικοκυραίων εξακολουθεί να φοβάται την αριστερά.
Το μειονέκτημα αυτής της τακτικής είναι πως, ειδικά όταν οδηγεί σε ατζέντα νόμου και τάξης, δίνει αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζει τη διακυβέρνηση Σαμαρά. Και το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ αποτελεί εκ των πραγμάτων το κυριότερο βαρίδι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο στην ηγεσία.

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: