Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εθνικός Γ. - Μ.Α. Πέλλας (0-0)0-2. Ούτε με λάσο!!!

Με πολύ καλή και «γεμάτη» εμφάνιση η ομάδα μας, πέτυχε σήμερα μια πολύ σημαντική νίκη στη Νέα Τραπεζούντα με αντίπαλο τον Εθνικό Γ.. Κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, απέδωσε κατά διαστήματα ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών, κι έφτασε καταχειροκροτούμενη σε μια απόλυτα δίκαιη και πειστική νίκη.
Το πρώτο 20λεπτο κύλισε κάπως συντηρητικά για τις δύο ομάδες, με την κάθε μία να προσπαθεί να διαβάσει τον αντίπαλο και να πάρει τον έλεγχο και τα ηνία του αγώνα. Στο διάστημα αυτό δύο πολύ καλές ευκαιρίες με το Πλιόγκα αρχικά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και τον Μπρατσούδη να μην καταφέρνει από πλεονεκτική θέση να τελειώσει ιδανικά την εξαιρετική ατομική του προσπάθεια. Από το 25' και μετά η Πέλλα ανέβασε ταχύτητα και ρυθμό και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, στην κυριολεξία «έσκασε» τον Εθνικό, που περιορίστηκε καθαρά σε παθητικό ρόλο. Η Πέλλα σχεδόν σε κάθε φάση δημιουργούσε προϋποθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά είτε από κακές τελικές πάσες, είτε από κακές και βεβιασμένες εκτελέσεις των επιθετικών της, δεν το κατάφερε. Σε δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, σε ανατροπές των Μπρατσούδη και Σιαματά. Μια καλή φάση για τον Εθνικό στο πρώτο ημίχρονο που έμελλε να είναι και η καλύτερη του αγώνα, από πολύ ωραίο πλασέ του Καραμούζα σε αδύναμη απόκρουση της άμυνας, που έφυγε λίγο άουτ. Ήρθε λυτρωτικά για τους γηπεδούχους η λήξη του πρώτου ημιχρόνου, προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να ανασυνταχθούν.
Όμως και το δεύτερο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Μονόλογος της Πέλλας που συνέχισε στο ίδιο εκρηκτικό ρυθμό με αδιάκοπο τρέξιμο σε κάθε σημείο του γηπέδου, κλείνοντας τον Εθνικό σχεδόν στο μισό γήπεδο, πολύ πιο απαιτητική στο κυνήγι ενός τέρματος, βγαίνοντας κατά κύματα μπροστά, τόσο από τα άκρα με τους Μπρατσούδη, Ζώγα και περιστασιακά τους Ρέκο, Πλιόγκα, όσο κι από τον άξονα με τους Μπουράκη, Ιωσηφίδη, Κατσαμακτσή, φέρνοντας πολύ εύκολα την μπάλα στα καρέ του Εθνικού και δημιουργώντας ευκαιρίες. Έτσι φτάσαμε στο εφιαλτικό πεντάλεπτο για τους γηπεδούχους, όπου η Πέλλα σκόραρε δύο φορές, την πρώτη στο 55' μετά από θαυμάσια ομαδική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα του Μπρατσούδη από το ύψος σχεδόν της μεγάλης περιοχής και η δεύτερη στο 60' από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουράκη σε καθαρή ανατροπή του Κατσαμακτσή. Το παιχνίδι τελείωσε εκεί, αφού εκτός από τα δύο τέρματα που χώριζαν τις δύο ομάδες και την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Πέλλας, οι γηπεδούχοι έμειναν και με 10 ποδοσφαιριστές(Τσάλμας) στη φάση του πέναλτι, γεγονός που περιόρισε ακόμη περισσότερο την όποια αντίδραση θα επιθυμούσαν να προβάλλουν στην συνέχεια. Η Πέλλα κυριάρχησε κι έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, δημιουργώντας και χάνοντας όμως αρκετές κλασικές ευκαιρίες μέχρι το τέλος να διευρύνει κι άλλο το σκορ, με τους Μπρατσούδη, Κατσαμακτσή, Ζώγα, Ρέκο και Πλιόγκα. Η δεύτερη αποβολή για τους γηπεδούχους στο 78'(Γκογκολούδης) φρέναρε τον ρυθμό της Πέλλας, που άρχισε να κάνει συντήρηση με καλή κυκλοφορία σε όλο το γήπεδο και πιο «χαλαρά» τελειώματα που δεν έβρισκαν στόχο. Έτσι το παιχνίδι έφτασε στην λήξη, με τους φιλοξενούμενους να καταχειροκροτούνται από φίλους και αντιπάλους, που αναγνώρισαν την εμφανή ανωτερότητά της σε όλο το 90λεπτο.
Η Πέλλα σήμερα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Εθνικό και κανείς ποδοσφαιριστής της από τους 14 που χρησιμοποιήθηκαν συνολικά δεν υστέρησε συμβάλλοντας όλοι στην εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και τη νίκη της, που παρακολούθησαν οι αρκετοί σημερινοί θεατές στο γήπεδο της Νέας Τραπεζούντας. Ατομικά, εμείς που παρακολουθούμε και ζούμε καθημερινά αυτά τα παιδιά τους τελευταίους δύο μήνες, πιστεύουμε κι ας ακούγεται υπερβολικό σε πολλούς, ότι αυτό που έβγαλαν σήμερα στο γήπεδο δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 60-70% των πραγματικών δυνατοτήτων και του ταλέντου τους! Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς και την συμβολή στην αγωνιστική εικόνα και παρουσία της ομάδας μας όλων των παικτών του ρόστερ, που δίνουν πάντα το καλύτερο εαυτό στις προπονήσεις και στη δουλειά που γίνεται εδώ και δύο μήνες περίπου και σιγά σιγά, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, παίρνουν σταδιακά χρόνο συμμετοχής.
Ο Εθνικός, έστω κι αν έχασε κατά κράτος σήμερα γιατί πολύ απλά βρέθηκε απέναντι σ' έναν αντίπαλο πολύ καλύτερο απ' αυτόν, είναι γνωστό στους φιλάθλους του νομού, ότι είναι μια δυνατή ομάδα της Α1 και είναι βέβαιο ότι θα παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί τον Άρη Αμπελειών.
Καλή η διαιτησία του κ. Ατζαμιδάκη και των βοηθών του Μίσκου και Καραγιάννη, έστω κι αν δεν απέφυγαν ορισμένα ανθρώπινα λάθη, ευτυχώς όχι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα.
Η συνθέσεις
Εθνικός Γ. (Χαραλαμπίδης): Αναστασιάδης, Γιόντης, Τσάλμας, Γρηγοριάδης Χ., Πρέμπτσης, Γκογκολούδης, Μπαμπαλής, Τσαβδάρης(Σαραντίδης), Καραμούζας(Ροΐδης), Γρηγοριάδης Γ.(Κουλούδης), Μωϋσίδης.
Μ.Α. Πέλλας (Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιάγκας(Ίμπας), Σιαματάς, Πλιόγκας, Μπρατσούδης, Μπουράκης, Ιωσηφίδης(Μυτακόπουλος), Ζώγας, Ρέκος Β. Ι.(Μαρκόπουλος Χ.), Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Καρασμάνης, Παλιάικος, Σαλίκας






















Δεν υπάρχουν σχόλια: