Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Α1 ερασιτεχνική: Μ.Α. Πέλλας - Νίκη Καλής (1-0)3-0

Με μια ώριμη και «ανδρική» εμφάνιση, η νέα όσο και νεανική ομάδα της Πέλλας, ξεκίνησε νικηφόρα και αρκετά πειστικά και στο θεσμό του πρωταθλήματος. Αντίπαλός της, η ενισχυμένη και αξιόλογη Νίκη Καλής, που όμως περιορίστηκε σήμερα σε παθητικό ρόλο, χωρίς να δείχνει σε κανένα σημείο του αγώνα ότι θα μπορούσε να φύγει με κάτι θετικό από το γήπεδο της Πέλλας.
Η Πέλλα πήρε τον έλεγχο από την αρχή κι άρχισε μετά το πρώτο πεντάλεπτο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα της Καλής. Σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες με τον Μπρατσούδη κυρίως που είχε και δοκάρι, μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Μπουράκης στο 21' με κοντινό σουτ μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα σε κεφαλιά του Σιαματά και να αποβάλλει το άγχος της πρεμιέρας. Μετά το γκολ της Πέλλας η Καλή προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε προσωρινά τη μπάλα στα πόδια της, αλλά η καλά οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων και το πρεσάρισμα ψηλά των επιθετικών, δεν της άφηναν κανένα περιθώριο να απειλήσει. Το τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ανήκει και πάλι στην Πέλλα, που ψύχραιμα, κοντά τις γραμμές και με πειθαρχία στο παιχνίδι της, διατήρησε την κατοχή και την υπεροχή, αλλά οι δυο τρεις με καλές προϋποθέσεις επιθέσεις δεν βρήκαν στόχο και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπρατσούδη που μαζί με τους Κατσαμακτσή και Ζώγα, έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των φιλοξενουμένων. Για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχει αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, πέραν κάποιωνν στημένων περιφερειακά της περιοχής της Πέλλας, που είχαν όμως κακές εκτελέσεις και δεν δημιούργησαν καμία ανησυχία στο Νίκο Μουρζίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο και για το πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά περιοριζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα δύο τέρματα. Από το 55' και μετά η Πέλλα ανέβασε ρυθμό και με τους Μπουράκη και Ιωσηφίδη να είναι παντού και να κάνουν τα πάντα και τους Σαλίκα, Κατσαμακτσή, Ζώγα και Μπρατσούδη να δημιουργούν πίεση και ανακάτεμα στην αμυντική γραμμή της Καλής, ήρθε το δεύτερο τέρμα στο 66' με τον Ιωσηφίδη να κόβει στη μεσαία γραμμή και να δίνει αμέσως κάθετη πάσα στον Κατσαμακτσή στο κενό χώρο, κι αυτός ντρμπλάροντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, να στέλνει από πλάγια αριστερά την μπάλα στο κενό τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα μέτα από ωραίο συνδυασμό Σαλίκα-Μπρατσούδη μέσα στην περιοχή της Καλής, ο τελευταίος ανατράπηκε από αμυντικό των φιλοξενουμένων και ο κ. Τρυψιάνης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Εύστοχο χτύπημα από τον αρχηγό της Πέλλας Δημήτρη Μπουράκη(βίντεο) και η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. Η γηπεδούχος έπαιξε από κείνο το σημείο και μέχρι το τέλος πιο μεθοδικά και συντηρητικά, ενώ η Νίκη ρίσκαρε αν και κάπως αργοπορημένα, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να έχει δύο πολύ καλές ευκαιρίες να μειώσει, χωρίς όμως οι επιθετικοί της να τα καταφέρουν, αφού στη μία η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στη δεύτερη ο Παναγιωτέλης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Η Πέλλα στο ίδιο διάστημα έβγαλε κάποιες καλές αντεπιθέσεις με τους Ζώγα, Σαλίκα και Κατσαμακτσή, αλλά χωρίς καλά τελειώματα, με το 3-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Πέλλα νίκησε απόλυτα δίκαια, έστω κι αν δεν έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση με τα δικά στάνταρ όπως τα ανέδειξε το προηγούμενο διάστημα. Είχε άριστο στήσιμο, σαφείς ρόλους, θέσεις και προσανατολισμό, ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της, πιο ομάδα, πιο ώριμη παρά το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των παικτών της, περιόρισε στο μέτρο του δυνατού τα ατομικά λάθη και διεκδίκησε πολύ περισσότερο κι όπως ακριβώς έπρεπε αυτό που επιθυμούσε διακαώς σήμερα και τελικά το κατάφερε αρκετά πειστικά. Η Νίκη εμφανίστηκε στην Πέλλα με καλές «συστάσεις», αλλά δεν τις δικαιολόγησε και δεν τις εμφάνισε στο γήπεδο για διάφορους λόγους. Ένας απ' αυτούς και ο πιο ουσιαστικός κατά την άποψή μου, ήταν το πολύ ρεαλιστικό και πειθαρχημένο παιχνίδι της Πέλλας.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα αγωνίζεται με αντίπαλο τον Εθνικό στην Νέα Τραπεζούντα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τρυψιάνη και των βοηθών του.
Η σύνθεση: Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιαματάς(Ίμπας), Σιάγκας, Στάγκος(Πλιόγκας), Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Ζώγας, Σαλίκας, Κατσαμακτσής

















Δεν υπάρχουν σχόλια: