Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Φιλικός αγώνας: Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου (1-1)3-2. Tα σαββατιάτικα αποτελέσματα του κυπέλλου

Ένα ακόμα νικηφόρο φιλικό για την ομάδα μας, αλλά αυτή τη φορά είχε άλλη βαρύτητα, αφού επρόκειτο για την τελική πρόβα πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει σε μία βδομάδα. Η Πέλλα κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έδειξε πολύ πιο έτοιμη, κι αν δεν ήταν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες κι ένα δύο επιπόλαια λάθη στην άμυνα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια πάρα πολύ θετική πρόβα πρωταθλήματος.
Η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 5' με κεραυνό του Μπρατσούδη μέσα από την περιοχή, μετά από εξαιρετική ασίστ του Κατσαμακτσή. Το Μάνδαλο με πολλές παράλληλες πάσες στην μεσαία γραμμή προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο και να απειλήσει γρήγορα με ισοφάριση, αλλά η καλά στημένη και οργανωμένη άμυνα της Πέλλας δεν του επέτρεπε και πολλά πράγματα. Αντίθετα κάθε επίθεση των γηπεδούχων ήταν «φαρμάκι», με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές φάσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις μπροστά στο τέρμα της Δόξας για την επίτευξη κι άλλου τέρματος, όμως τόσο ο Μπρατσούδης, όσο οι Κατσαμακτσής και Σαλίκας δεν κατάφερναν να βρουν στόχο από πολύ ευνοϊκές θέσεις. Αυτά μέχρι το 30' περίπου όταν και κόπασε κάπως η επιθετικότητα των γηπεδούχων και το Μάνδαλο φάνηκε να ισορροπεί. Η Πέλλα δεν έδινε χώρους στους φιλοξενούμενους, που μόνο με στημένα κατάφερναν επισκέψεις στην περιοχή της. Μ' ένα τέτοιο στημένο ήρθε η ισοφάριση για το Μάνδαλο στο 40' περίπου, από απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή στο γάμα της εστίας του Μουρζίδη(βίντεο). Το ημίχρονο τέλειωσε ισόπαλο 1-1, αλλά σαφέστατα το σκορ αδικεί την εικόνα της Πέλλας κυρίως στο πρώτο ημίωρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο με τις πολλές αλλαγές το παιχνίδι έγινε πιο άναρχο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και το Μάνδαλο να είναι αυτό που κατάφερε να πάρει πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ μετά από τραγικό αμυντικός λάθος της Πέλλας. Ο επιθετικός του Μανδάλου έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και αφού πάτησε μέσα στη περιοχή, κεραυνοβόλησε από κοντά τον Μουρζίδη γράφοντας το 1-2. Η Πέλλα ξαναβρήκε ρυθμό κι άρχισε να επιτίθεται πιο πιεστικά και με μεγαλύτερη συχνότητα, με αποτέλεσμα να πετύχει άλλα δύο τέρματα αρχικά με κεφαλιά του Κατσαμακτσή από φάουλ του Μπρατσούδη και στη συνέχεια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλίκα(βίντεο) που κέρδισε ο ίδιος και να ανατρέψει το σκορ σε 3-2. Το Μάνδαλο είχε δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει εκ νέου, με κορυφαία την απόκρουση του Βουδούρη σε τετ α τετ, αλλά η μερίδα του λέοντος των ευκαιριών ανήκει και πάλι στην Πέλλα που δημιουργούσε σε κάθε σχεδόν επίθεση, πανικό στην αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων που είχαν ως κορυφαίο στο δεύτερο ημίχρονο τον νεαρό τους τερματοφύλακα. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με την Πέλλα να φεύγει νικήτρια με σκορ 3-2.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες σημαντικές απουσίες και οι προπονητές σίγουρα δεν μπόρεσαν να δουν όσα θα ήθελαν και να βγάλουν πιο ολοκληρωμένα και εντελώς ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ευχαριστεί τον κ. Καρατζά για την αφιλοκερδή διαιτησία του.
Ξεκίνησαν Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιάγκας, Σιαματάς, Παλιάικος, Μπρατσούδης, Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι., Στάγκος, Σαλίκας, Κατσαμακτσής, ενώ αγωνίστηκαν Βουδούρης, Ίμπας, Ρέκος Π.Ι., Γκόγκαλης, Μυτακόπουλος, Μαρκόπουλος Χ., Κεραμάρης. Απόντες Ζώγας, Ιωσηφίδης, Πλιόγκας, Μπαλάσκας.

Αποτελέσματα κυπέλλου
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ 5η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ 1-1
ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ - ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 0-8








Δεν υπάρχουν σχόλια: