Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οι επιστήμονες επιμένουν πως αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις σεξ

Η κοινή λογική θέλει τα πονηρά ραντεβού να λαμβάνουν χώρα τις βραδινές ώρες. Τι είστε για να πηγαίνετε για ποτό πρωινιάτικα/μεσημεριάτικα; Αλκοολικοί ή αργόσχολοι; Νύχτα λοιπόν, σωστά. Όταν, όμως έρχεται μία ολόκληρη επιστημονική κοινότητα που όσο να πεις, το 'χει ψάξει πριν μιλήσει, και σου λέει πως η καλύτερη ώρα για να γίνει σεξ είναι το πρωί, εσύ πώς να αντιδράσεις; Τι να πεις και κυρίως τι να κάνεις;
Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά που το διαβάζεις, κι αυτό γιατί το ότι το πρωινό σεξ είναι το καλύτερο και πιο "αποδοτικό" επαληθεύεται σε κάθε σχετική έρευνα. Όπως σ' αυτή που μόλις δημοσιοποίησε ο καθηγητής Michael J. Breus, PhD. Ο δόκτωρ, ο οποίος έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο επί του θέματος ("The Power of When") λέει χαρακτηριστικά πως "όποιος αποφάσισε ότι τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ στις 11 το βράδυ είναι ανόητος"κατόπιν αναλύει τη συλλογιστική του ως εξής:
"O παράγοντας που κατά 73% καθορίζει το πότε κάνουμε σεξ είναι η άνεση, δηλαδή η ευκολία κι όχι τόσο η ερωτική επιθυμία ή η σύνδεση που νιώθουμε με τον σύντροφό μας. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά αν θέλετε να μιλήσουμε με όρους πάθους και ορμών, τα οποία καθορίζονται από τις ορμόνες, τότε οι πρωινές είναι οι ιδανικές ώρες για σεξουαλική επαφή".
Γιατί τότε, σύμφωνα με τον Breus και πολλούς ακόμα συναδέλφους του, οι ορμόνες που καθορίζουν τη λίμπιντο -τεστοστερόνη, οιστρογόνα, προγεστερόνη, κορτιζόλη, οξυτοκίνη, βασοπρεσίνη- είναι στα καλύτερά τους επίπεδα, μακράν πιο ενισχυμένα από εκείνα της νύχτας (γράφει σιγοτραγουδώντας "Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά, μου χαϊδεύεις μετά τα μαλλιά").
Εννοείται πως η ώρα που θέλει και μπορεί να κάνει ο καθένας σεξ είναι ένα ζήτημα πολύ σχετικό και εξατομικευμένο. Ωστόσο, αν θες να μην πηγαίνεις κόντρα στους βιορυθμούς σου, ξεκίνα τη μέρα όπως συστήνει η επιστήμη...Δεν είδα δα και καμία αγγαρεία...

Πηγή: ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: