Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ενημερωτικό σημείωμα από την Δημοτική Αστυνομία για την λειτουργία του Πεζόδρομου Πέλλας

Η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Πέλλας, με ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε στους επαγγελματίες πέριξ της Πλατείας Μ. Αλεξάνδρου και ανήρτησε στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, έδωσε οδηγίες προς όλους τους διερχόμενους πολίτες, μόνιμους κατοίκους, περιστασιακούς ή καθημερινούς επισκέπτες, σχετικά με το πρόγραμμα λειτουργίας του Πεζόδρομου Πέλλας. 
Φυσικά είναι πασιμφανές ότι το έγγραφο που συνετάχθη με βάση την υπ' αριθμόν 204/2016 απόφαση της δημοτικής αρχής, διακρίνεται ανεξήγητα από συμβιβασμούς, εμμονές, αναποφασιστικότητα, ατολμία, αναβλητικότητα, δυσκαμψία, βραδυπορία, ασυνέπεια και αρνησικυρία. Με το παρών πρόγραμμα λειτουργίας -το οποίο ήδη έπρεπε να μπει σε εφαρμογή, αλλά πέρα βρέχει για τους αρμόδιους-, ο Πεζόδρομος λειτουργεί ίσως περισσότερο ως ένας κοινός δρόμος ενός οποιουδήποτε χωριού, παρά ως πεζόδρομος της Κεντρικής Πλατείας της ιδιαιτέρως φημισμένης και τουριστικής όλο το χρόνο(άλλοτε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο) Πέλλας, με το γνωστά σε όλους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεδομένα που πρέπει να έχει ένας κεντρικός πεζόδρομος ενός τέτοιου οικισμού και για τα οποία κατασκευάστηκε και δόθηκε σε χρήση προς τους πολίτες της Πέλλας. 
Ακόμα και εκείνο το τραγικό συμβάν πριν μερικά χρόνια, με την οδυνηρή απώλεια ενός μικρού παιδιού, δεν φαίνεται να συνέτισε και να συγκίνησε κανέναν. Ούτε φυσικά οι τεράστιες φθορές του από την χρήση και όχι μόνο, που τείνουν να τον κάνουν(αν δεν έχει γίνει ήδη) τον χειρότερο δρόμο της Πέλλας, φαίνεται να ενδιαφέρει τους αρμόδιους. Και να φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα μόνο μικρό κομμάτι περίπου 100 μέτρων, σε ένα εμβαδό περίπου 3 km² στο οποίο εκτείνεται ο οικισμός! Ας δούμε και την έννοια του Πεζόδρομου για να κατανοούμε επιτέλους και τα αυτονόητα: δρόμος που προορίζεται για την κυκλοφορία πεζών και απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων. Με το παρών έγγραφο μάλλον η απαγόρευση αφορά τους πεζούς και όχι τα οχήματα! Άλλωστε και στην κεντρική φωτογραφία, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς, ότι πλέον δεν μας αρκεί το πάρκινγκ εκατέρωθεν του δρόμου του πεζόδρομου, αλλά πρέπει να ανεβάζουμε τα οχήματα κάνοντας κατάληψη και πάνω στον αυστηρώς από κατασκευής του χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομο, για μεγαλύτερη ασφάλεια των οχημάτων!
Αυτά τα έργα συνήθως παγκοσμίως, είναι χώροι αναψυχής, περιπάτου κι άλλων παρόμοιων δραστηριοτήτων και σε ανάλογες περιοχές έχουν και αναπτυξιακή στόχευση. Στην Πέλλα παρα φύση το μόνο που «αναπτύσσεται» ολοένα, είναι η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων...
Το ενημερωτικό σημείωμα προς γνώση και συμμόρφωση όλων, αναφέρει τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: