Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ.: Οικονομική επιστήμη βουντού για την Ελλάδα

Στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης στο Βερολίνο φάνηκε η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να μην ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να συμβάλει για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Eurogroup μέχρι την επόμενη συνάντηση τον υπουργών Οικονομικών τον Ιούνιο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, προσπάθησε να επιβεβαιώσει όσο πιο διπλωματικά γίνεται την αντίθετη γνώμη του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Σέφερ ανέφερε ότι ο Γκάμπριελ γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες της γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος και στόχος της πρόσφατης παρέμβασής του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη η κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.
Ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε απροκάλυπτα κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού». Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα όμως θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: