Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σταθερό κόμιστρο ταξί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, και στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, το κόμιστρο ταξί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα είναι στο εξής σταθερό και συγκεκριμένο σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, κάτοικοι, τουρίστες, φοιτητές και επισκέπτες της πόλης, θα γνωρίζουν εφεξής, τι θα πληρώνουν για τη μετάβασή τους από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Οι τιμές θα είναι ίδιες, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και βεβαίως τις αποσκευές που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων που αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ (τιμολόγιο 2 για τις ώρες μεταξύ 00.00 έως και τις 5.00). Οι χρεώσεις αυτές αφορούν τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης, οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία οριοθετείται ως εξής:
Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρου Νίκης.
Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.
Στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: