Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλικός αγώνας: Μ.Α. Πέλλας - Απόλλων Ευρωπού (1-0)2-1. Πολλά βαρύς και όχι...

Η ομάδα μας αν και εμφανίστηκε σήμερα στην πρόβα τζενεράλε αρκετά κουρασμένη και με πολύ «βαριά πόδια, αποδίδοντας μέτριο ποδόσφαιρο, εντούτοις έφτασε στην πρώτη της φετινή φιλική νίκη, απέναντι σ' ένα αντίπαλο που μπορεί να μην είχε μεγάλη ποιότητα, είχε όμως τακτική, δύναμη και πάθος για το αποτέλεσμα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα είχε σχεδόν καθολική κατοχή, όμως από ορθόδοξο ποδόσφαιρο και υποφερτό θέαμα ελάχιστα πράγματα. Οι ευκαιρίες με τους Γουστέρη, Μπρατσούδη, Σιταρά και Ρέκο Β.Ι., όπως και το γκολ του τελευταίου περίπου στο 20ο λεπτό με ιδανικό τελείωμα(βίντεο), δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να δώσουν χρώμα και γεύση στην άχρωμη και άνοστη αναμέτρηση. Μία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Υφαντίδη σε σωστή θέση να μην αιφνιδιάζεται σε πλασέ του επιθετικού του Απόλλωνα μέσα από την περιοχή.
Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, απλά τα τέρματα αυτή την φορά ήταν δύο, ένα για κάθε ομάδα, στο 60' το 1-1 για τον Απόλλωνα και στο 90' το τελικό 2-1 για την Πέλλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούζουλα(βίντεο). Οι ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ περισσότερες κυρίως για τους γηπεδούχους με τους Μπρατσούδη, Σιταρά, Στάγκο, Παπαγεωργίου(δοκάρι), Κουνουπάκη και τις πιο κραυγαλέες του Ψάρρα, όμως παρά τις ευκαιρίες, ούτε η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου έθελξε.
Πολύ βαριά πόδια, νευρικότητα, κατάχρηση, υπερβολές, ανομοιογένεια, ατομισμός, λάθη και ως φυσική συνέπεια όλων των παραπάνω η όχι καλή απόδοση για την Πέλλα, σε σχέση με τις δυνατότητες και το ταλέντο που επέδειξε μέχρι σήμερα σε προπονήσεις και φιλικούς αγώνες. Η ομάδα είναι αλήθεια παρά την κούραση και την «άτακτη» ατομικά και ομαδικά εμφάνιση, έτρεξε, μόχθησε και προσπάθησε,  όμως μάλλον δεν ήταν η μέρα της και δεν τις έβγαιναν σωστά οι επιθετικοί σχεδιασμοί της. Χρειάζεται να προσθέσει ωριμότητα, απλότητα και κυνικότητα στο παιχνίδι της, για να κάνει την «ζωή» της πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη στη συνέχεια, όταν ξεκινήσουν, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, οι επίσημες υποχρεώσεις.
Ο Απόλλων πάλεψε, στάθηκε αρκετά καλά και σίγουρα ήταν αρκετά ανταγωνιστικός κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, όπου πιο ψύχραιμα και πιο συνετά, αντιμετώπιζε ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις μπροστά και περιφερειακά από το τέρμα του, κι όταν του δινόταν οι «αφορμές», έβγαζε γρήγορες αντεπιθέσεις, έστω και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι ευκαιρίες που δημιούργησε σε ολόκληρο το παιχνίδι ήταν ελάχιστες.
Καλή για την εποχή η παρουσία του κ. Ατζαμιδάκη και των βοηθών του, με την διοίκηση της Πέλλας να τους ευχαριστεί θερμά για την αφιλοκερδή διαιτησία τους.
Πριν την έναρξη του αγώνα, τελέσθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός από τον πάτερ Βασίλειο.
Την ερχόμενη Κυριακή στις 5:30 η Πέλλα υποδέχεται τις Αμπελειές για την 1η αγωνιστική της 1ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Το Λαϊκό-Χορευτικό Γλέντι 2017 της ομάδας μας, με τους Κώστα Σαφέτη, Αφροδίτη Δάφνη και τοπικούς καλλιτέχνες να καλύπτουν κάθε μουσικό-χορευτικό γούστο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας και με ώρα έναρξης 20:30.
Η σύνθεση
Ξεκίνησαν: Υφαντίδης, Σταυρακάκης, Σιάγκας, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Ρέκος Β.Ι., Τοπάλης, Χαχαμίδης, Μπρατσούδης, Σιταράς, Γουστέρης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Μανίκος, Σιαματάς, Καραμούζας, Δεληπαναγιώτης, Παπαγεωργίου, Ζούζουλας, Καρασμάνης, Κουνουπάκης, Στάγκος, Ψάρρας.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: