Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Μ.Α. Πέλλας - Άρης Αμπελειών (1-0)4-2. Τον «τρύγισε», αλλά «μούστο» δεν έβγαλε...

Ο Μ.Α. Πέλλας σ' ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, νίκησε δίκαια τον Άρη Αμπελειών κάνοντας θετικό ξεκίνημα στις φετινές επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, έστω κι αν η απόδοση του ήταν κατώτερη του αναμενομένου και των περιστάσεων.
Σε ολόκληρο σχεδόν το 90λεπτο, η Πέλλα είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες ώστε το τελικό 4-2 να φαντάζει «φτωχό», χωρίς όμως να αποδίδει ποδόσφαιρο αξιώσεων, ακόμα κι όταν οι αγωνιστικές περιστάσεις το επέτρεψαν με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται στο τελευταίο 20λεπτο με αριθμητικό μειονέκτημα.
Η Πέλλα ήταν αυτή που μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, είχε καλύτερη κυκλοφορία και κίνηση και έβγαινε συχνά με αξιώσεις, δημιουργώντας καταστάσεις μπροστά στο τέρμα των Αμπελειών. Σε μία απ' αυτές στο 20ο λεπτό, μετά από πολύ γρήγορη ανάπτυξη και άψογο συνδυασμό με την μπάλα να αλλάζει πολλά πόδια, ο Μπρατσούδης μετά από τελική πάσα του Σιταρά ντρίμπλαρε σαν να μην υπήρχε τον προσωπικό του αντίπαλο και κεραυνοβόλησε τον Δούμο ανοίγοντας το σκορ. Ευκαιρίες χάθηκαν για την Πέλλα τόσο πριν όσο και μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, κυρίως από τους Μπρατσούδη, Σιταρά, Γουστέρη και Ρέκο Β.Ι.. Για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποιες πλαγιοκοπήσεις, αλλά με κακές επιλογές και άτσαλα τελειώματα, οι καλύτερες στιγμές προήλθαν είτε από βολέ του τερματοφύλακα Δούμου, είτε με μακρυνές γιόμες από την άμυνα, με την άμυνα της Πέλλας να μην έχει τις δέουσες αντιδράσεις και αιφνιδιασμένη να παίζει με την φωτιά κάνοντας επιπόλαια λάθη, όμως με τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων να αστοχούν και να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Μανίκο. Μία επικίνδυνη κεφαλιά από καλή θέση του Βουσβούρη μετά από κόρνερ, επίσης έφυγε ψηλά άουτ. Το τελικό 1-0 μάλλον αντικατοπτρίζει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αφού το παιχνίδι μπορεί να είχε «αφεντικό» τους γηπεδούχους που έχασαν πιο πολλές ευκαιρίες και είχαν κάποια πολύ καλά μικρά διαστήματα, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν ήταν το απόλυτο μέσα στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους πιο έμπειρους να στέκονται αρκετά ανταγωνιστικά και να δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να το διαχειριστούν και να αντιδράσουν στη συνέχεια.
Αυτό έγινε σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αφού μετά από ένα κάπως ισορροπημένο και μοιρασμένο πρώτο 10λεπτο, οι φιλοξενούμενοι στο 55' με κεφαλιά του Βουζβούρη μετά από κόρνερ και την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού της Πέλλας, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Άμεση η αντίδραση της Πέλλας στο 60', ο Μπρατσούδης και πάλι να επωφελείται μετά από ωραία σέντρα του Βασιλάκογλου, νίκησε με δυνατό σουτ τον ανήμπορο να αντιδράσει Δούμο, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Πέλλα που μετά το 2-1 έδειχνε να πατά καλύτερα, κερδίζοντας πιο πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 70', όταν μετά από γέμισμα του Σταυρακάκη, ο Γουστέρης σηκώθηκε πιο ψηλά από τον εξερχόμενο Δούμο κερδίζοντας την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να πέφτει άτσαλα πάνω του ανατρέποντας τον(βίντεο). Ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, με τον Δούμο να αποβάλλεται ταυτόχρονα για έντονη διαμαρτυρία και απώθηση του διαιτητή. Ο Μπρατσούδης μπορεί να αστόχησε στην εκτέλεση με τον Δούμα να διώχνει με τα ακροδάκτυλα την μπάλα πριν αυτή χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά αυτή έμελλε να είναι η χαριστική βολή για τις Αμπελειές που έδειξαν να παραδίδουν σώμα και πνεύμα. Η Πέλλα που κυριάρχησε στη συνέχεια, κέρδισε και δεύτερο πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Βουζβούρης ανέτρεψε τον Καρασμάνη, με τον κ. Σιδηρόπουλο να χαρίζεται την δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό των φιλοξενουμένων. Το πέναλτι αυτή τη φορά εκτέλεσε εύστοχα ο Ζούζουλας, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1(βίντεο). Σο 75' ήρθε και το 4-1 με κοντινό σουτ του Μπρατσούδη, μετά από ωραίο συνδυασμό Ζούζουλα, Καρασμάνη και τον τελευταίο με ατομική προσπάθεια να μπουκάρει στην περιοχή και να πασάρει ιδανικά στον σκόρερ. Μονόλογος το υπόλοιπο διάστημα για τους γηπεδούχους, που δημιουργούσαν κι έχαναν όμως σημαντικές ευκαιρίες, είτε από χαλαρότητα, είτε από επιπολαιότητα, είτε τέλος από αστοχία. Ένα ακόμα δοκάρι με τον Μπρατσούδη μετά από ατομική ενέργεια στο 80', καταγράφεται στον απολογισμό ευκαιριών των γηπεδούχων. Ευκαιρίες με τους Καραμούζα, Καρασμάνη, Ζούζουλα ήταν οι πιο αξιοσημείωτες. Και ότι δεν κατάφερνε η Πέλλα, το κατάφεραν οι Αμπελειές λίγο πριν την λήξη, με τον Μαραντίδη να εκμεταλεύεται λανθασμένη αντίδραση από την άμυνα της Πέλλας και να πλασάρει στο κενό τέρμα γράφοντας το τελικό 4-2.
Η Πέλλα μπορεί να ήταν καλύτερη, να έτρεξε πολύ περισσότερο και να νίκησε δίκαια, όμως έδειξε μερικές αδυναμίες τόσο ομαδικές, όσο και ατομικές που παρουσίασε και στα προηγούμενα ανεπίσημα παιχνίδια. Αδυναμίες που δεν συνάδουν όμως με το ταλέντο, τις δυνατότητες και τα προσόντα της. Ίσως η κούραση της προετοιμασίας και η σχετική ανετοιμότητα να ήταν πειστικά άλλοθι, αν οι ποδοσφαιριστές της δεν παρουσιάζονταν τόσο χαλαροί και επιπόλαιοι σε τελικές προσπάθειες, ή δεν αναλώνονταν για ακόμη μία φορά, σε περιττές και καταχρηστικές ατομικές προσπάθειες.
Οι Αμπελειές που ήταν καλοστημένοι και παρουσίασαν γενικά ένα καλό σύνολο το οποίο σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στην Α' κατηγορία αν παραμείνει ως έχει, με ποδοσφαιριστές ποιοτικούς και ως επί των πλείστων έμπειρους με πολλές παραστάσεις στην Α1, το πλήρωσαν ακριβά γιατί δεν έκαναν σωστή χρήση και διαχείριση αυτής της εμπειρίας στις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην εξέλιξη του αγώνα. Εμπειρία που ήταν πριν το παιχνίδι το δικό τους πλεονέκτημα απέναντι στην πιο νεανική και άπειρη αντίπαλό τους.
Υπερβολικά σφυρίγματα και επιλεκτικός πειθαρχικός έλεγχος για το μέγεθος του κου Σιδηρόπουλου. Άριστος ο πρώτος βοηθός κ. Σίπκας, με λάθη όχι όμως σημαντικά η κα Τσαλγίνη.
Η ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική, αντιμετωπίζει την Δόξα Π. Μυλοτόπου εκτός έδρας, για την δεύτερη αγωνιστική του 11ου ομίλου, ενώ ο Άρης Αμπελειών φιλοξενεί τον Άρη Αθύρων.
Πολύ ικανοποιητική η προσέλευση των φιλάθλων σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας, έρχεται ως συνέχεια αυτής στην εκδήλωση του συλλόγου την περασμένη Παρασκευή.
Η συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Πλιόγκας, Σιαματάς(Σιάγκας 68'), Βασιλάκογλου, Ρέκος Β.Ι.(Καρασμάνης 60'), Τοπάλης, Χαχαμίδης, Μπρατσούδης, Σιταράς(Ζούζουλας 65'), Γουστέρης(Καραμούζας 80').
Άρης Αμπελειών(Πέσιος): Δούμος, Άλτης(Πέσιος 46'), Δατσάρης, Βουζβούρης, Καρράς, Αρβανιτόπουλος, Mekolli, Μαραντίδης, Σιδώρης, Παπαδόπουλος(Δούμας 72'), Ρίτε.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: